Äntligen onsdag

För första gången i mitt liv går jag på en broderikurs. Det är Handarbetets Vänner som arrangerar en grundkurs i konstsömnad. Varje onsdagkväll träffas vi i HVs lokaler på Djurgården i Stockholm och broderar i tre timmar. Hela läsåret ska kursen hålla på.

Vi är tolv stycken i gruppen. Alla åldrar, inga män. Lärarinnan kan allt om broderier. Hon är min idol.

Det krävs inga förkunskaper och ett par av oss har nästan aldrig broderat, men alla är väldigt duktiga och intresserade och kreativa och det är såå inspirerande att träffa dem varje onsdag.

Jag tyckte att jag kunde en del om broderier, men som vanligt när man verkligen börjar sätta sig in i ett ämne, så inser man att det är mycket större än man först trodde. Jag lär mig massor och jag är så glad att det finns så mycket mer att lära sig.

Första momentet på kursen var att testa olika stygn och broderigarner. Vi har fått formge en modern märkduk där olika grundstygn och olika garner ska finnas med. För att det inte ska bli mer komplicerat än nödvändigt, håller vi den i svart och vitt. Vår broderifröken har varnat för att vi kanske inte alltid kommer att älska det som vi skapar på kursen. Det handlar ju framför allt om att öva och testa och inte om att göra ett odödligt broderi varje gång.

svartvitt.jpg

Mitt resultat på första övningen är inte odödligt. Jag älskar det inte och det är med blandade känslor jag lägger upp det på bloggen, men ibland får man offra sig. Jag lärde mig i alla fall jättemycket på den här övningen, och det är ju viktigast, eller hur?

Share

6 svar på ”Äntligen onsdag

 1. jag tyckte faktiskt att det var vackert på sitt sätt 🙂 själv skulle jag vilja lära mig att bordera med pärlor och hardangersöm, men det är sånt som går att lära sig med tiden. för tillfället håller jag mig till vanliga herderliga korsstygn. jag håller just nu på med att göra borderade julkort, kika gärna in till mig, bilder ska komma upp idag eller imorrn 🙂

 2. Åh men jag tycker att det är ursnyggt.
  Sån kurs vill jag också gå. Om jag flyttar till stockholm ska jag med 100% säkerhet söka dit. Är det svårt att komma in??

 3. HaHa. Kul att ni gillar det.
  Inga förkunskaper krävs. Det är pengar det handlar om. 4000 kr + materialkostnad.
  Det kan också vara bra att anmäla sig i mycket god tid, om man vill vara säker på att få plats.

 4. Oj jag tycker också att den var galet snygg! Sitter och knåpar på ett korsstygnsbroderi, som går fint med stramaljens hjälp, men blir allt impad när jag ser hur fint du gör!

 5. Jag tycker att det är supersnyggt 😀
  Det är en modern känsla i det och det finns ett fint djup i det – speciellt eftersom att stygnen övergår i andra stygn 🙂
  Jag är väldigt imponerad, för jag ska precis sjäv börja brodera i skolan och inser att det är ganska svårt.

Kommentarer är stängda.