Odaterat broderi

tavla2.jpgJag har letat fram några lådor med julsaker, som snart ska upp. I en av lådorna hittade jag denna broderade tavla. Tyvärr står det inget namn eller årtal på den, men jag minns att jag tillverkade den någon gång under mellanstadiet, alltså jag var 10-12 år. Det var en julklapp till farmor och farfar och jag minns att jag var inspirerad av något projekt vi hade gjort i skolan, där säckväv ingick. Tavlan är dock broderad hemma och jag minns att jag fick snåla med ullgarnet, för vi var inte så välförsedda med sånt.

På den tiden funderade jag inte på att datera mina alster, och det grämer mig nu när jag hittar gamla grejer. Så tänk på det nu, allihopa! Innan ni slår in alla broderier som ni ska ge bort i julklapp: brodera dit ett årtal och kanske en signatur.

Jag har fått flera mail från brodöser som vill brodera årtal i korsstygn och på allmän begäran har jag utformat siffror i korsstygn. Mönster finns här. Årtal kan naturligtvis broderas fritt också. Man kan t ex använda kedjestygn eller stjälkstygn.

tavla.jpg

Share