Jag gästbloggar hos Nordiska Museet

Glad tredje advent! Hoppas ni hinner ha lite söndagsmys och njuta av adventsljusen.

I år har Nordiska museet en julblogg och de lägger ut ett inlägg varje dag fram till jul. Den handlar om julpyssel och traditioner. Jag har blivit inbjuden att gästblogga där och idag har de publicerat mitt inlägg. Där kan ni läsa om min mormors julservetter och hur man kan brodera egna servetter med lite korsstygn i hörnen.

Vi kanske inte hörs något mer före jul, så jag vill passa på att önska alla bloggläsare en riktigt skön jul. Tack för alla trevliga mail och kommentarer på bloggen. Det betyder jättemycket för mig.

Så vill jag påminna om att om ni vill beställa korsstygnshus eller broderigarn och vara säkra på att få det före jul så kan det vara bra att beställa senast på torsdag den 18/12.

Share

6 svar på ”Jag gästbloggar hos Nordiska Museet

  1. Naturligtvis har jag varit inne på Nordiska muse´ets blogg och din blogg var både fin och rolig. Hurra för trevliga traditioner som dina servetter.Trevlig Helg själv onskar jag dig./Chris

  2. Det här har jag velat göra länge! Men… hur blir det sen när man tvättar de färdigbroderade servetterna? Färgar inte garnet av sig?

    • Bra fråga!
      När du broderar på grejer som behöver tvättas, t ex servetter, örngott och handdukar, så är det viktigt att ha koll på både det tyg du broderar på och garnet som du använder. Även om det inte är så billigt med fint linne, så bör du satsa på det när du broderar något som ska hålla länge och tåla att tvättas. Jag har använt färdigsydda servetter från Växbo Lin och Bockens lingarn. Det är grejer som tål tvätt. Jag har provtvättat de broderade servetterna i 60 grader och färgen läcker inte. Ett annat garn som brukar fungera bra i tvätt är DMC moulinégarn i bomull som finns i många handarbetsaffärer. Fråga gärna när du köper materialet och, om du har möjlighet, så gör en provlapp och tvätta, innan du ger dig på ett större projekt.

    • Vad roligt att du blir inspirerad! Det är precis det jag hoppas på att man ska bli. Nordiska är ett himla bra museum, eller hur? 😉

Kommentarer är stängda.