Ett manligt broderi

Vi har haft en inneboende de senaste tre åren. Lasse är mitt syskonbarn och han har bott hos oss i veckorna under hela sin gymnasietid. Det har varit väldigt trivsamt att ha honom här, men nu är den tiden slut. Igår tog Lasse studenten och flyttar ut och vidare mot nya äventyr.

En sak som jag särskilt kommer att sakna är våra pannkakskvällar. Lasse och jag delar nämligen en passion för pannkakor. Vi har försökt se till att ha pannkakor till middag en gång varje vecka. Vi tänker att det kanske inte är så nyttigt att äta det oftare än så och att äta det mer sällan en en gång i veckan skulle vi inte stå ut med. Nu får vi fortsätta vårt pannkaksätande på var sitt håll.

Som studentpresent kändes det alltså självklart att ge Lasse ett förkläde för framtida pannkakskvällar. Jag köpte ett förkläde på Cervera i svart bomullsrips och så broderade jag med Lasses bästa färg: stålblått. Jag har använt lingarn 16/2 som kändes lagom tjockt för det kraftiga bomullstyget.

Pancakes

”PANCAKES – the manliest of cakes”. Denna text har jag tidigare sett på en t-shirt och tänkte att den passade perfekt för Lasse. ”Pancakes” är broderat i korsstygn med hjälp av stramalj. Hur den tekniken fungerar har jag skrivit om här. Skrivstilstexten är broderad med läggsöm. Jag har helt enkelt lagt en tråd på tyget och sytt fast den med små stygn.

Suck! Allting har sin tid. Lycka till i fortsättningen Lasse och ät många pannkakor! Det vet jag att jag ska göra.

Share

4 svar på ”Ett manligt broderi

  1. Pannkakor är gott! Men dessvärre lägger de sig på magen när man uppnått en viss ålder!! Mina okända hälsningar till studenten! En utmärkt och snygg present!

    • Tack för varningen! Jag kanske måste behärska mig lite framöver. Och jag framför givetvis din hälsning till Lasse. Tack tack 🙂

    • Tack! 🙂
      Jag hoppas verkligen du har rätt för jag är svårt beroende av mina pannkakor.

Kommentarer är stängda.