Vårsol

sunbeams.jpgMars, den första vårmånaden, är min favoritmånad på året. Då börjar det blir ljusare och våren kommer krypande lite försiktigt. Det läckraste med den nya våren är att ingenting har slagit ut än, men att man ändå märker att ljuset och värmen är på väg. De första vårdagarna när man känner att solen börjar värma är helt oslagbara, tycker jag.

Jag har använt gula garner i bomull, lin och konstsilke för att åskådliggöra marssolen. Bottentyget är oblekt linne.

Här kommer ett bra tips på hur man kan föra över mönster på ett tyg: Först ritade jag upp en sol med strålar på ett papper, och så lade jag ett silkespapper ovanpå och ritade av mönstret. Sedan nålade jag fast silkespappret på linnetyget och tråcklade i alla linjer med sytråd. Så rev jag försiktigt bort silkespappret och det tråcklade mönstret var kvar på tyget. Tråckeltråden tog jag bort när broderiet var färdigt.

Fördelen med detta sätt att föra över mönster är att man inte behöver vara orolig att det blir ritade streck på fel ställen och man kan ändra sig mitt i och ändra delar av mönstret.

Den här metoden är också bra när man ska brodera på ett tyg med ojämn yta, som kan vara svår att rita på.

ENGLISH VERSION: I have embroidered the arctic sun in the first spring month of March. Yellow cotton and linen thread and rayon floss on unbleached linen.

Share

4 svar på ”Vårsol

  1. Härligt att titta på din sol idag när det är så långt från sol som det kan vara. I alla fall i Järna.
    Ha en härlig marseftermiddag.

  2. I have just found your website through a link on Thread ’n’ needle. The arctic sun design is lovely. Just my kind of design. Thank you.

  3. Å, hur härligt marssol ler! Kan behövas lite artifieciella strålar nu när den riktiga solen vägrar visa sig!

Kommentarer är stängda.