Det cirklar kring engelska hål

engelskahal.jpgPå min broderikurs har jag lärt mig att brodera engelska hål. Jag var väl sådär halvinspirerad. Det kändes inte riktigt som min grej, men då råkade jag av en slump surfa in på Contemporary Embroidery. Det är en textilkonstnär som bloggar om sina broderier och allt hon broderar cirklar kring engelska hål (vitsigt va).

Det såg så roligt ut, så jag har härmat henne rakt av. Först broderar man ett engelskt hål. Tekniken är enkel: rita upp en liten cirkel på tyget och tråckla runt den med broderitråden. Sedan klipper man upp hålet, stick ner broderisaxen i mitten och klipp tårtbitsformade flikar. Så viker man flikarna bakåt och kastar runt hålet med broderitråden (märkgarn passar bäst) Tätt ska det vara. Sedan tar man en liten fin tygbit och lägger bakom hålet och syr fast det. Klart!

Jag har broderat pyttesmå korsstygn med röd sytråd på mitt bakgrundstyg och sedan sytt fast det med röda förstygn. Väldigt pilligt är det. Det största hålet är nästan en cm i diameter.

På Contemporary Embroidery finns det fler varianter att inspireras av. En jätteläcker blogg!

ENGLISH VERSION: I am inspired by Contemporary Embroidery. My eyelet holes contain tiny cross stitches embroidered with red sewing thread.

Share

5 svar på ”Det cirklar kring engelska hål

  1. Hi! I am happy to know I have inspired you. These eyelets are lovely, I like the contrast betwen the red and white.

  2. Gillar verkligen den tredimensionella effekten. Vilket pilleri, och vad fint det blev.

Kommentarer är stängda.