Istället för Sudoku

smile.jpg Det finns många anledningar till att man tycker om att brodera. Man vill sysselsätta sina händer, man kanske gillar färger, man känner att man slappnar av eller man kanske har ett behov av att skapa något eget.

På fredagskvällarna efter kvällsmålet, när chipsen kommer fram och det är något halvbra på TV, då finns det de som plockar fram ett korsord eller löser sudoku. I det läget blir jag ofta sugen på att rita bokstäver i korsstygn. Det finns en sudokuliknande utmaning i att få korsstygnen att gå jämnt upp samtidigt som man skapar snygga bokstäver.

När jag börjar bli nöjd med ett alfabet visar jag upp det för min man, som sitter i andra änden av soffan. Då säger han: ”N:et ser konstigt ut” eller ”A är för brett” eller något sånt. Då får jag försöka lösa det. Jättekul, tycker jag.

Den här gången hittade jag på ett alfabet som kräver två färger. Hela alfabetet och fler varianter finns här.

ENGLISH VERSION: This is my latest creation when it comes to cross stitch letters. You will find the whole alphabet and more here.

Share

6 svar på ”Istället för Sudoku

  1. Jag blev glad av att se ditt ”Smile”!
    Tycker också om att brodera, men har inte kommit till det stadium där jag med egen fantasi kan hitta på mönster.
    Roligast/enklast tycker jag korsstygn är.

  2. Tack för tipset att skriva ”smile”! Jobbar med korsstygn på slöjden och har inget motiv, men det blir nog att skriva SMILE 🙂

Kommentarer är stängda.