Blommor från Blekinge

blekingetest.jpg
Blekingesöm känner många igen. Den är väldigt karaktäristisk med sina rosa och blå färger och blommiga stil. Det vanliga är att man broderar på en vit botten.

Jag såg ett svartvitt foto på något som liknade Blekingesöm, där bottentyget inte var alldeles vitt, utan lite mer oblekt. Då framträdde de vita broderade partierna på ett nytt sätt och jag ville testa att brodera på det viset. Här är resultatet. Visst ser det vita väldigt rent ut, som nyborstade tänder.

ENGLISH VERSION: This is a small sampler of Blekingesöm, a kind of embroidery characterized by its blue and pink colours (and somtimes yellow). It comes from the southern Swedish province of Blekinge but is popular all over Sweden for its colours and beatiful patterns of flowers and fruits.

Share

2 svar på ”Blommor från Blekinge

Kommentarer är stängda.