Ny upptäckt: Det tar tid att brodera

popkonst.jpgNär jag var sådär åtta eller nio år brukade jag och en av mina kompisar ta varsitt stort vitt ritpapper och en låda tuschpennor (fast de var väl egentligen vattenbaserade) och måla tills färgen i pennorna tog slut. Vi hittade på olika sätt att fylla papprena med färg. En av mina favoriter var att rita geometriska figurer och sedan färga dem utifrån och in med olika färger.

Jag blev sugen på att testa detta med kedjestygn och lingarn, så jag satte igång. Jag vet inte om ni känner till det, men det tar tid att brodera. Många timmar senare har jag kommit så här långt. Jag har använt lingarn 16/2. Det finns i mängder av klatschiga färger. Svårt att välja faktiskt. Det blev lite retrokänsla på färgkombinationen tycker jag.

ENGLISH VERSION: This colorful chain stitch embroidery is inspired by drawings I made when I was eight or nine.

Share

9 svar på ”Ny upptäckt: Det tar tid att brodera

  1. Aah! Jag ritade likadant… från lågstadiet till högstadiet… Tanken har slagit mig att man borde ta fram en barnteckning och brodera. Men det där var ju snäppet roligare. Visst tar det tid att brodera men ack så skönt att bara göra det också. Själv ska jag rätta nationella prov i matematik resten av dagen… Blaj. :o)

  2. Plastcanvas, det var nytt för mig.
    Jag googlade lite på det och det verkar jätteintressant! Det är alltid spännande med nya material, tycker jag. Har du någon erfarenhet av det?

  3. fränt! 🙂 blir nog fint också om man tar färger ton i ton eller så 🙂 vilka bra idéer du kommer på! 🙂

  4. också en bra idé från en kommentator ovan, att brodera av en barnteckning! 🙂

    ja det tar tid att brodera… just nu har jag inte haft tid på ca 2 mån pga jag skaffat hund och försöker få tag i nytt jobb och många projekt 🙂 men jag hoppas få tid snart igen!! har massvis av broderier liggande som ska göras 🙂 speciellt gillar jag älgbroderier eftersom jag samlar på älgar 🙂

Kommentarer är stängda.