Typ värsta modebloggen

I min familj är jag den enda som broderar. De andra familjemedlemmarna slänger ibland ett välvilligt öga på det jag pysslar med för stunden och nickar vänligt, men vanligtvis genererar min hobby inget som helst intresse. Den ligger långt från vad de andra fokuserar på och de har väl helt enkelt svårt att relatera till mina langettstygn och franska knutar.

Jag blev därför minst sagt förvånad när tonårsdottern kastade sig över min stygnövning med engelska hål. -Mamma, så hon, kan inte du sy några såna här i mina jeans. Så då gjorde jag det.

jeans1.jpg

Det var ett par gamla urtvättade Gul och Blå-jeans som en gång i världen har varit svarta. Jag har ju inte missat det jeansmode som innebär att man har stora sönderrivna hål på byxbenen och detta får väl ses som en liten broderi-flirt med det modet. Jag gjorde hålen ganska små med långa kaststygn av DMCs moulinégarn runt så att det skulle bli mer färg än hål. Det var ju självklart att hålen skulle vara gula och blå.

jeans2.jpg

ENGLISH VERSION: My teenage daughter asked for some eyelet holes in her old outworn jeans. Maybe those eyelets can keep her from ripping large holes in her jeans as today’s fashion prescribes.

Share

8 svar på ”Typ värsta modebloggen

 1. Det är häftigt vad man kan göra med en nål och lite tråd, som du gjort med dotterns byxor. De blev ju som helt andra byxor.
  Var i en affär idag och titta på kläder och där hängde ett par vita jeans som var ”trasiga”. Vad de kostade vet jag inte, men de var säkert inte billiga.

 2. Suveränt! Dottern kanske kommer att slänga mer än ettvälvilligt öga på dina broderier hädanefter!!

 3. Kul sida du har. Jag har inte tid att brodera så mycket men har många påbörjade arbeten som värmer lådorna. Blev faktiskt lite inspirerad att ta fram något nu när jag läst din blogg. Har också en annan svaghet , jag köper märkböcker på loppis för jag bara älskar alla små mönster som man egentligen ska sy på handdukar mm. Ska ta mig i kragen en dag och använda något av det . Rolig sida , jag återkommer!

 4. Hej!
  Jag tittar in till dej emellanåt och tittar på dina fina broderier. Jag tycker verkligen mycket om att brodera, men tiden vill inte riktigt räcka till till allt man vill göra.
  Jag återkommer till dej efter ditt sommarlov.
  Ha en skön sommar.
  Kram Birgitta

 5. Häftigt!

  Satt precis och googlade och ramlade då in här igen och fick se att du gått samma kurs som jag precis avslutat i dag – konstsömnad grundkurs på HV. Roligt att få se ditt broderi! Kommer snart lägga upp bilder från mina tre veckor där! Visst är det en underbar kurs? (!) Jag ska ta och lägga upp en länk hit också på bloggen!
  mvh Amanda

Kommentarer är stängda.