Broderi-nostalgi

blablomma.jpgTillbaka från sommarledigheten läser jag idag i DN att det är hippt att vara husmor. Föredömet är 50-talets amerikanska hemmafru med kitschiga attribut som t ex cupcakes. Andra fenomen som anses ligga i tiden är ett uppsving för hemmagjord sylt och puffiga vintage-kjolar och så ett nyvaknat intresse för broderande.

Vi som broderar vet att intresset för broderi har ökat under många år nu och kanske inte begränsar sig till en säsong av 50-talsnostalgi. Men visst ligger det något i DN-artikelns analys att traditionella hemmafrusysslor som syltkokning och broderande av dukar till kaffebrickan känns trygga och konkreta i en värld som blir alltmer stressad och abstrakt. För den som känner ett behov av att varva ner och göra något bestående är broderi ett utmärkt tidsfördriv.

PS Den broderade blomman kommer från min mormors samling av broderimönster.

Share

2 svar på ”Broderi-nostalgi

  1. Jag har inspirerats av min farmor och mormor som bakat, stickat och sytt. När de så pensionerades från sina ”riktiga” jobb kunde de fokusera på pysslet hemmavid. Jag tror många av dagens pysslare/handarbetare (mig inräknat) önskade att man kunde få slippa jobbet ett tag och bara få pyssla dagarna i ända. Men den tiden kommer den med. Bara man har lite tålamod. För mig är det sisådär 30 år kvar men tååålamod. :o)

    Vad roligt att se att du är tillbaka förresten.

Kommentarer är stängda.