Franska knutar

franskaknutar.jpg Det kan vara lite knepigt att få till en fransk knut på första försöket, men när man har tränat några gånger brukar det gå som en dans.

Franska knutar trivs väldigt bra i grupp. Och det är tur, för när man får upp farten är det svårt att sluta, som synes på det lilla broderiet här bredvid. Jag har sytt på ett linne som egentligen var för grovt för detta och använt diverse bomullsgarner och lite silke.

Den långa slingrande tråden är fastsydd med läggsöm och så har jag petat dit ett par langetthjul och några vävda spindelstygn.

ENGLISH VERSION: French knots get along very well in groups. Once you’ve started making them it’s difficult to stop.

Share

5 svar på ”Franska knutar

  1. Lite knepigt? Jag tycker det är jättesvårt med franska knutar och får absolut inte till dem. Som tur är så kan Broderi tjejen så hon får hjälpa mig. 🙂
    Den var jättefin!

  2. Allt här är så fint, känner mig lite nedslagen hur mycket det finns att lära, men vilken tur att jag börjat handarbeta nu och har resten av livet på mig att bli inspirerad och lära mig. Tyckte dessa franska knutar var otroligt häftiga. Inga tips på hur man gör dem?

Kommentarer är stängda.