Experiment med tunt tyg

organza1.jpg
Min fortsättningskurs i broderi på Handarbetets Vänner har varit igång några veckor. Just nu håller vi på att brodera på tunna tyger. Jag har aldrig provat det tidigare och det är väldigt spännande att lära sig olika sätt att göra det.

Tunna, transparenta tyger är t ex organza, tyll och chiffong. De kan vara vita eller färgade. Man kan lägga dem i flera lager ovanpå varandra, klippa ut former, brodera på dem eller inte.

Jag håller på att testa att brodera på organza. Här har jag först målat med gul sidenfärg på ett vitt bomullstyg och sedan har jag målat med blå sidenfärg på sidenorganza och lagt det ovanpå bomullstyget. Då blir det både blått och gult och grönt. Så har jag förstärkt vissa linjer genom att brodera med en grön konstsilkestråd genom alltihop. Lite flätsöm och lite förstygn. Kanske är jag färdig. Jag har inte bestämt mig än.

ENGLISH VERSION: This is blue painted silk organza on yellow painted cotton with some green stitches to enhance the edges.

Share

4 svar på ”Experiment med tunt tyg

  1. SÅ snyggt! Roligt att kunna variera färgerna på detta sätt. Det skall jag också prova någon gång.

  2. Vilken fin blogg. Hittade den av en slump och vet redan nu att jag kommer tillbaka. Har just börjat på HV:s grundkurs i konstsömnad och den första övningen i svart är just klar. Jag är imponerad av att kunna få ett så fint och kreativt resultat med några enkla linjer från min designövning. Det kommer nog en bild på min sticksida så småningom.

  3. Så interssant blogg du har, og så flink du er til å brodera. Eg likar godt å brodera sjølv, og prøver meg på ulike teknikkar. Kjem nok til å titta innim deg av og til. Ha ein fin kveld 🙂

  4. Så fint, jag såg jorden i ditt broderi.
    Jag hittade oxå it av en slump och återkommer nog.

Kommentarer är stängda.