Livets mysterier i lingarn

dna.jpgJaha, då har jag förhört sonen på biologiläxan. Genetik handlade det om och nu vet jag det mesta om kromosomer och baspar och allt det där.

Livet är bra vackert och när läxan var gjord, så ville jag brodera det.

De här DNA-spiralerna är sydda med lingarn 16/2 på en grovt vävd tablett. Nukleotiderna har jag broderat med vita kedjestygn och basparen med gles plattsöm i rött, blått, gult och grönt. Som ni ser har jag skippat vätebindningarna. Jag ville hålla det enkelt.

Vem vet, nästa vecka kanske jag broderar franska verb. Eller inte…

ENGLISH VERSION: My son’s homework in genetics inspired this DNA chain embroidery.

Share

9 svar på ”Livets mysterier i lingarn

 1. Anno!
  Mer än så här är det inte tyvärr. En provlapp. Jag klippte sönder en gammal tablett och broderade detta. Jag har fler idéer än vad jag har tid, så det blir rätt många provlappar som aldrig leder till något. Detta mönster tycker jag dock blev över förväntan, så jag är rätt sugen på att kanske sy svarta tabletter i grovt linne och brodera detta i ena kanten. Har dock min broderikurs och flera mastodontbroderier som borde färdigställas först 🙂

 2. Jaaa, franska verb! Det måste jag göra till min styvdotter. I konjunktiv. Men vilket verb ska jag ta? Kanske faire?
  Jättefina DNA-spiraler du sytt. Men jag gillar det mesta du gör!

 3. Riktigt riktigt fint!!! Kul att få insperation av läxläsning…=)

  Jag håller fortfarande på och utveckla mitt broderi med handledsvärmare =)

 4. Man kan göra mycket av provlappar. 🙂
  Nålbrev, lapptäcken, filtar, mobilfodral, delar av kuddar, del tablett… 🙂
  Bra inspiration!

Kommentarer är stängda.