Broderade julkort

christmas-card-embroidery.jpgJisses, det är redan advent. Jag som hade tänkt hinna med att brodera julkort till hela släkten. Borde nog ha börjat i augusti, men det var inte riktigt stämning för det då.

Ett par julkort ska jag väl ändå hinna med. Det tar inte så lång tid brodera ett hjärta eller en stjärna. Man kan ju också klippa ut figurer i filt eller något annat tyg och bara brodera på några stygn eller pärlor. Guld- och silvertråd kan vara läckert att sy med.

Här har jag broderat en stjärna i typisk hallandssöm. Tre tunna trådar vitt bomullsgarn hade jag i nålen och så broderade jag på rött linne som jag fäste på det vita kortet med några stygn.

Nu måste jag fundera ut vilken släkting som mest skulle uppskatta ett hemgjort julkort.

TILLÄGG: Den som gillar korsstygn kan hitta gratismönster som är lämpliga för julkort här.

ENGLISH VERSION: I am preparing for Christmas by embroidering Christmas cards in typical hallandssöm.

Share

5 svar på ”Broderade julkort

  1. Va´, kul att höra av dig! Har saknat dig och din idéspruta. Om man nu är korsstyngsnörd har du mönster på några små och lätta motiv som passar just till julkort?

  2. Bra fråga Chris!
    Jag skrivit ett tillägg i bloggposten med en länk till några gratismönster för korsstygnsdiggare.
    Go’ Jul 🙂

  3. Hej och tack fördin inpirerande blogg och hemsida. Jag har varit inne flera gånger och kikat runt. Nu har jag fått tummen ur och lyckats brodera en vetekudde. Den finns på min blogg som mest innehåller virkning och stickning. Men det får nog bli lite med broderier framöver.

    Hälsningar Eva wendick

Kommentarer är stängda.