Bara förstygn

forestitch.jpg

Det enklaste stygn som finns är förstygnet. Stygnenas stygn. Bara att sy upp och ned i tyget. Har man bråttom kan man sy flera stygn på en gång. Vad ska man ha ett sådant stygn till? Kan man använda det i ett broderi?

Svaret är JA. Välj ut garner i några färger som gillar varandra. Sy böljande linjer. Ibland långa stygn, ibland korta. Ibland glest och så lite tätare. Jag tror inte det kan gå fel.

ENGLISH VERSION: Running stitches in a blue composition.

Share

5 svar på ”Bara förstygn

  1. Jättcoolt! Jag ser för mig hur man kan göra ”Paislye”-mönster (stavas det så? Jag menar i alla fall ”indiska livmödrar”, som de också kallas) kanske på chiffong-arbeten, som du visat tidigare. Kan man ibland sätta på en pärla på ett rakt stygn? Eller blir det för mycket av det goda???

  2. Jätteläckert! Själv är jag mest inne på korsstygn eftersom jag har en uppsjö av kit som ligger och väntar men det här var skoj att se. Att man faktiskt kan brodera me enklast möjliga stygn och få det att se fantastiskt ut. Jag ser framför mig ett träd som växer upp och en liten fågel i skyn, fast det är ju bara så jag tolkar det, kanske inte alls är åt det håll du tänkt 🙂

  3. vad fin 🙂

    jag sökte på korsstygn på internet och hamnade hos dig. har själv precis startat min blogg, kommer komma upp mer där, kika gärna in! 🙂
    mvh Anna

Kommentarer är stängda.