En utmärkelse till!

halland.jpgDetta är min turvecka. Jag har fått samma utmärkelse som i förra bloggposten – en gång till. Den här gången kommer den från Maria Ehrenberg. Tack snälla Maria!

Maria och jag har en del gemensamt. Vi bloggar, vi gillar vackra broderier, vi är bibliotekarier och vi älskar Jane Austen (vem gör inte det). Maria har dessutom lyxat till det med två hela veckokurser i guldbroderi på Sätergläntan. Jag är så avundsjuk! Hoppas jag hinner genomföra det så snart som möjligt.

Så nu undrar ni förstås vad jag illustrerar denna bloggpost med. Åh, det är bara en detalj ur ett traditionellt broderi i Hallandssöm. Lite flätsöm och så.

Share

5 svar på ”En utmärkelse till!

 1. Jag har tittat runt lite på den här sidan eftersom jag börjar bli sugen på att brodera något. Här finns ju en massa inspiration och information. Tack för det!
  Men, en liten undran, ditt hem måste ju vara alldeles överfullt med broderier – blir det inte för mycket?

 2. Bra fråga Gerd.
  Nej, det är faktiskt inte så farligt än. Mycket av de broderier jag lägger ut på bloggen är provlappar och de tar inte mycket plats. En del broderier ger jag bort. Det största problemet är att få plats med alla tyger och garner, som jag samlar på. Jag har en bokhylla full och håller på att planera mer utrymme i källaren, för jag vägrar att slänga något. Man vet aldrig när man kan få nytta av det.

 3. Vad roligt med en sån här sida! Jag blev jätteglad när jag hittade hit då jag har intresset för broderi men har glömt hur man gör… Tack!

 4. Åh vilken fin blogg! Har just börjat brodera, efter uppehåll sedan korsstygnen på mellanstadiet. När jag var kring tjugo tänkte jag faktiskt bli syslöjdslärare och gick därför vävkurs på Handarbetetsvänner (inträdeskrav), och det var så fint och trevligt där. Fina vävar fick vi göra också – linnetyg (löpare), och trasmatta hann jag med. Jag har alltså just broderat en liten tavla med OS ringar i stjälkstygn åt en väninna som var med där och tävlade, och nu vill jag brodera något mer men vet inte vad… Letade därför inspiration på nätet. Jag har broderat den här öppningssidan till en website kornig.se också förra veckan.
  🙂 Ha en skön söndag!

 5. Tack för alla snälla kommentarer.

  Ingrid!
  Läcker sida på kornig.se och snyggt fotograferad.

Kommentarer är stängda.