Tussilago-applikation

tussilago.jpg
Äntligen är våren här. Detta är min favorittid på året, innan träden blivit gröna. Naturens färger är lite mer försiktiga. Det går i grågrönt och blekt violett.

Nej jag har inte sett någon tussilago i år, men man får gå på minnet och spåna ihop något vårliknande.

Applikation är en bra teknik att använda när man vill täcka en yta med färg och det inte passar att brodera den. Jag har helt enkelt klippt ut två blekgula rundlar och broderat fast dem på bottentyget och så har jag fyllt på med stygn lite på känn.

Share

3 svar på ”Tussilago-applikation

 1. Väldigt enkelt och snyggt! Har ite sett tussilago men väl snödroppar,vintergäck och blåsippor!

 2. Hej! Jag är en tjej som precis har funnit min nyfikenhet för det här med broderi. Tänkte ägna mitt sommarlov till det=) Undrar hur du gör dessa små knutar eller ”duttar” med garnet?
  Mvh Johanna

 3. Hej Johanna! De små duttarna kallas franska knutar.
  Du broderar en fransk knut så här: Stick upp nålen genom tyget och dra igenom tråden. Så snor du tråden två varv runt nålen och sedan sticker du ner nålen i tyget väldigt nära där den kom upp. Se till att den snodda tråden är hårt åtragen och dra igenom tråden.
  Detta stygn är lite svårt att beskriva i text. Ett tips är att köpa min Internetkurs i broderi. Den innehåller filmer som visar hur du broderar de vanligaste stygnen, bl a franska knutar.
  Lycka till med broderandet 🙂
  Helena

Kommentarer är stängda.