Trettiotusen stygn

Det tar tid att brodera. Det är ju lite tjusningen med det hela. Ibland hinner man bli rätt så trött på ett broderi innan det blir färdigt. Då kan det vara bra att ha flera broderier på gång samtidigt.

Just nu håller jag på med ett par mastodontbroderier, som kommer att ta ett år eller så att brodera färdigt. Parallellt med dem gör jag småprojekt som omväxling.

Ett av de stora broderierna startade jag före sommaren förra året. Mina föräldrar hade köpt en blå fåtölj, som hade placerats framför den öppna spisen, som är grön. Min mamma tyckte att detta var helt okej, men min pappa tyckte inte om färgkombinationen. Då kom jag på att om de har en kudde i den blå fåtöljen, som tar upp den gröna färgen från öppna spisen, så kommer det att se mycket mer harmoniskt ut.

Jag har varit sugen på att testa tvistsöm. Det har jag inte broderat sedan jag gick i skolan och jag hade en idé om att blanda flera trådar i nålen och liksom komponera färgerna efterhand som jag broderar. Jag har utgått från ett enkelt geometriskt mönster, för att färgerna ska komma mer till sin rätt. Det är väldigt roligt att sy, men det tar tid. Kudden blir 40X40 cm. Jag har räknat ut att det blir mer än 30.000 stygn. Jag hade hoppats att jag skulle bli klar till jul, men där bedrog jag mig. Före sommaren är nästa mål. Vi får se hur det går. Jag får rapportera senare.

tvistrutor2.jpg

Share

Ett svar på ”Trettiotusen stygn

Kommentarer är stängda.