Gulddrömmar och sommaruppehåll

guldband.jpgMed anledning av kronprinsessbröllopet vill jag här visa en detalj av lite kunglig glans som jag pysslar med just nu.

Jag broderar ett band som är ca 3 X 30 cm och det är tänkt att det ska sitta runt halsen på en finklädd dam vid någon framtida fest.

Jag har gult siden i botten och så har jag byggt upp lövformer som jag har täckt med turkost och grönt siden. Så broderar jag med tunt japanguld och pärlor av minsta, minsta storleken.

Det är pilligt och det tar tid. Det kräver bra ögon och mycket koncentration. Ibland tar jag en paus och drömmer mig bort till den gång när jag blir bjuden på bal på slottet och kan bära detta smycke. Jag måste självfallet sy upp en klänning som passar till. Den blir nog turkos, tänker jag.

Nu är sommaren här och jag tar lite paus i bloggandet fram till i augusti, men jag är tillgänglig via mail för alla bloggläsare.

Ha en skön sommar. Jag återkommer i augusti.

Share

5 svar på ”Gulddrömmar och sommaruppehåll

  1. Åhhh såååå snyggt och vilket tålamod du har. Urtjusigt! Vad skojigt att höra att du fått sälja flera kurser! Det var ju en bra presentidé!

  2. Wow, vad fint! Jag är ny när det kommer till couching/läggsöm och jag skulle vilja fråga om tips. Jag har tittat på lite tråd men vet inte om det behövs en särskild tråd för couching, jag menar då den tjockare tråden som ska sys fast. Vore jättegulligt ifall du har tips och råd – märken på trådar också – om det för jag är väldigt sugen på att testa läggsöm. Skicka gärna svar till mitt mail! =D

    Ha en trevlig sommar!
    Jenny

  3. Vi pratade förut om att du gjorde mest ”provlappar” eller broderier på smålappar som du samlade. Har du läst senaste numret av Hemslöjden?! Du kan göra om alla smålappar till AT-cards! (Artistic Trading Cards= kort med måtten 6,4×8,9 cm som man byter eller ger som gåva, aldrig säljes.) Man kan byta med vem som helst, ge bort i present, och samla små inspirationskort likt de pojkar som samlar pokemonkort eller hockeykort. Gå in på min hemsida, eller http://www.toktova.nu och läs om ett pågående byte. 🙂

Kommentarer är stängda.