Broderibloggen gästbloggar

Har ni hört talas om slöjdbloggen ”365 saker du kan slöjda”?

Bloggen drivs av ett gäng hemslöjdskonsulenter från olika delar av Sverige och är inspirerad av förra årets succéblogg ”365 saker du kan göra”.

Hela året kommer ett dagligt inlägg om något som man kan tillverka själv. Här får man till exempel lära sig att virka ett fodral till mobilen och att tälja jättefina blompinnar.

Jag har fått den äran att gästblogga och idag presenteras mitt blogginlägg. Det handlar om läggsöm, Resten får ni läsa på 365 saker du kan slöjda.

Share

5 svar på ”Broderibloggen gästbloggar

 1. Hej!

  Vad kul att hitta en annan blogg som handlar om broderi! Det mesta tycks annars handla om stickning och virkning. Hit måste jag titta in fler gånger. 🙂
  Hoppas det är ok att jag lägger upp dig i min blogglista!

  /Hedvig

 2. Det här var verkligen roligt. Dessutom gick jag in på 365 saker du kan slöjda och fick fler fina tips under ditt inlägg. Tack för det! Mvh Chris

 3. Hejsan, snubblade in på din blogg här, när jag letade efter hur man gör tvistsöm..
  fick nyligen (eller ikväll rättare sagt) min farmors gamla broderi med tvistsöm, men jag förstår inte hur man börjar eller hur man läser mönstret.. kan du kanske hjälpa mig med detta? är en ruta på mönstret, egentligen två rader eller hur gör man första raden liksom? Jag är urusel på detta men skulle verkligen vilja göra klart det som var tänkt att påbörjas utav farmor.

 4. Angående tvistsöm.
  Har du tittat på http://www.brodera.nu/tvistsom.htm ? Där kan du se lite grann hur man broderar tvistsöm. Det är svårt att förklara i text, men jag ska försöka.

  Om du broderar från vänster till höger så börjar du längst ner i vänstra hörnan. Första stygnet kan du ta som ett vanligt korsstygn och det motsvarar en ruta på mönstret. Alltså: ett snett stygn fram och ett snett stygn tillbaka. Nu har du ett korsstygn och är tillbaka nere i vänstra hörnan. Då börjar du på nästa stygn och nu sticker du ner nålen två stygnlängder fram och sedan en stygnlängd tillbaka. Det är andra stygnet. Sedan fortsätter du så, med två stygnlängder fram och en tillbaka. Nästa rad broderar du från höger till vänster.

  Hoppas detta var till någon hjälp. Lycka till.

Kommentarer är stängda.