Delsbosöm

delsbosom2.jpg

Design Ingrid Eggiman-Jonsson. Broderad av Helena

Min älsklingsfärg är röd. Därför tycker jag mycket om delsbosöm, som oftast broderas med rött garn på vit botten. När jag säger tycker om, så menar jag tycker om att titta på. Det är inte min favorit att brodera.

Delsbosömmen broderas med något som kallas långsöm och som sägs vara förenklade schatterstygn. Jag tycker nog snarare att det är en variant på oliksidig plattsöm. Det som jag har presterat ovan har kanske blivit för mycket plattsöm.

I alla fall kan jag nog säga att om inte min älsklingfärg hade varit i det här broderiet, så hade jag nog aldrig slutfört det. Det blir ju väldigt vackert, men det är lite enahanda att sy och ganska svårt att få jämnt.

Share

Ett svar på ”Delsbosöm

  1. Hej Du Helena.

    Vad glad och inspirerad jag blev av finna din blogg som jag fann på min väg genom cyberspace :).
    Jag gillar också att brodera men är ännu nybörjare.

Kommentarer är stängda.