Måla och brodera

Textilkritor kan man hitta hos Kreatima, Slöjd-detaljer och Ekokul. De är jättelätta att använda. Känns lite som vaxkritor och passar bäst på ljusa tyger.

Jag målade några runda grejer och några blad på ett linnetyg. När man målat färdigt måste man pressa på det målade med ett riktigt hett strykjärn. Jag lade bakplåtspapper emellan, för att skydda strykjärnet.

Sen är det bara att brodera. Detta måste ni testa! Det är såå roligt och enkelt. Det här lilla broderiet var bara tänkt som ett prov, men jag är så nöjd med det, så jag tror att jag ska brodera fast det på en soffkudde.

ENGLISH VERSION: First draw on the fabric with pastel dye sticks, then decorate it with embroidery.

Share

4 svar på ”Måla och brodera

  1. Det är ju helt fantastiskt. Hur många färger finns det? Köper man det i kit-form eller väljer man själv olika färger (efter vilka garner man har)? Idén är i alla fall strålande.
    Mvh Chris

  2. Jag köpte mina kritor i Kreatimas nyöppnade butik på Kungsgatan i Stockholm. 15 kritor i en ask för 60 kr. Slöjd-detaljer verkar sälja samma sorts kritor och Ekokul säljer en annan sort som är ekologiska och dyrare, men passar extra bra om man vill måla på barnkläder.

Kommentarer är stängda.