Vitt på vitt

På hur många olika sätt kan man brodera en ros? Väldigt många.

Det visar sig när man läser Ingrid Eggimann-Jonssons senaste bok ”Rosenbroderier”. Romantiskt, stiliserat, pastelligt, guldigt, ulligt, färggrannt, vitt på vitt och pärlbroderade rosor. Det är riktigt fiffigt att hålla sig till ett enda motiv, för att visa hur många möjligheter som finns när det gäller komposition, teknik och material.

Ingrid Eggimann-Jonsson har tidigare givit ut två väldigt populära broderiböcker, nämligen ”Svenska broderier” och ”Yllebroderier”.

Boken om rosenbroderier innehåller både lättare projekt för den som är nybörjare på fritt broderi och svårare för den som vill ha riktiga utmaningar. Dessutom applikationer och både stickade och virkade rosor. En väldigt inspirerande bok.

Jag testade att brodera en stiliserad ros med vitt märkgarn på vit bomull. Jag har använt stjälkstygn och franska knutar. Ett lågmält broderi som framhäver skuggor och ljus.

ENGLISH VERSION: A rose in whitework inspired by the Swedish book ”Rosenbroderier” (Rose Embroideries) by Ingrid Eggimann-Jonsson.

Share

8 svar på ”Vitt på vitt

  1. Åh, va´ häftigt. Man kommer att tänka på gammaldags quiltning. Det är verkligen dekorativt. Kommer vi få se fler varianter på rosor på din blogg i framtiden?

  2. Chris: Jag kan inte lova någonting. Jag gillar att variera mig. Det kanske blir blåklockor eller liljekonvaljer eller…

Kommentarer är stängda.