Bayeuxtapeten – the movie

Först kom Vilhelm Erövraren. Sen kom tapeten. Nu kommer filmen.

Apropå förra inlägget har jag fått ett tips om en trevlig liten film. Någon begåvad person har animerat en del av Bayeuxtapeten. Musik och ljudeffekter förhöjer filmupplevelsen. Filmen börjar en bit in i tapeten, just när Halleys komet dyker upp och visar sedan de blodiga striderna i slaget vid Hastings. Riktigt kul.

Se själv.

Share

3 svar på ”Bayeuxtapeten – the movie

 1. Jag måste göra lite reklam för en variant av Bayeuxtapeten. I norra Värmland finns det en samling kvinnor som broderat ”Ransbytapeten”, pilgrimsfärden genom Värmland till Nidaros i Norge. De var inspirerade av själva Bayeuxtapeten och nu har vi något liknande här uppe i norr.

 2. Vad spännande! Jättekul att du berättade om det.

  Jag känner igen att jag har läst om något broderi i Värmland, men det var innan jag började intressera mig för Bayeuxtapeten, så det hade fallit i glömska.

  Jag hittade en bild på Ransbytapeten här http://www.utmark.se/php/show.php?doc=tapet&lang=se . Den är ju väldigt lik Bayeuxtapeten i stilen. Vilken rolig idé!

  Frågan är nu hur jag ska kunna övertyga min familj om att vi borde göra en sväng till norra Värmland i sommar.

  /Helena

 3. Det är ”bar å åk”. Kul att du hittade ”Ransbytapeten” på nätet. All fakta runt omkring är också en historia.

Kommentarer är stängda.