Varför broderar man på formfranska?

Kort svar: För att det går.

Långt svar: Jag kanske är sist på den här bollen, men jag måste ändå tipsa dem som kanske ännu inte har upptäckt Pinterest.com. Gå in där och sök på ”embroidery”. Sen är det bara att hoppa från den ena pinboarden efter den andra och inspireras av alla broderiidéer.

På Pinterest.com hittade jag en länk till den konstnärliga bloggen Stuff you can’t have. Catherine McEver har många tokiga idéer. En del inbegriper broderi.

Hon satsar på att brodera på wonder bread, amerikansk formfranska som håller forever. Själv testade jag pinfärsk fiberfranska från Pågens. Borde nog ha låtit den ligga någon dag och bli lite segare. Man får vara väldigt försiktig så att inte brödet brister, men jag lyckades på första försöket.

Jag funderar nu på att gå vidare i min brödbroderiforskning. Vad sägs om kavring med skånska yllebroderier eller kanske mjukt tunnbröd med tennbroderi på.

Share

10 svar på ”Varför broderar man på formfranska?

 1. Hej
  Fint! Tips, brodera med gräslök, smala remsor av morötter, kokt spagetti eller vad man nu kan hitta på så kan man äta det också.

  • Ja, vad kul! Kanske man kan rosta brödet lätt och lägga tunna skinkremsor på brödet i ett diagonalt rutnät och sedan fästa dem med läggsöm av förvällda purjolöksremsor. Så får man ätbar bottensöm. Väldigt kreativt!

   • Hej
    Jag tror inte att det är så lätt, lätt hänt att det man syr med inte håller så bra, men om du prövar lägger du väl ut en bild?

    • Jag lovar att lägga in en bild om jag prövar, men jag måste erkänna att det inte ligger först i min prioriteringsordning.

  • Jag tycker verkligen att du ska börja brodera. Såg på din blogg vilka fina teckningar du ritar. De där orkidéerna till exempel, de borde absolut broderas!

Kommentarer är stängda.