Till dig som köpt Expressen-bilagan Handarbete & Pyssel

Roligt att du hittade hit. Välkommen!

Broderiartikeln i Handarbete & Pyssel innehåller ju en hel del matnyttigt för dig som är sugen på att börja brodera. Jag vill bara ge dig några tips till.

Om du vill lära dig fler broderistygn ska du gå in på Brodera.nu. Där visar jag några av de vanligaste stygnen och hur de kan användas.

Inspiration kan du hitta på många ställen. Först och främst har vi ju den här bloggen. Den är inne på sitt femte år, så här finns en hel del och det är bara att bläddra bakåt. I marginalen till höger tipsar jag om några trevliga bloggar och andra sidor som bland annat handlar om broderi.

Vill du köpa färdiga broderikit eller material till ett broderi som du hittar på själv kan du leta bland butikerna som jag länkar till i högerspalten. Ja, och så säljer jag lite broderigarn själv också till dem som vill brodera med ullgarn.

Har du frågor kring broderi och hur man gör, får du gärna höra av dig med en kommentar eller maila mig helena@brodera.nu.

Lycka till med skapandet.

TILLÄGG: Jag har fått frågan om handarbetsbilagan finns tillgänglig på nätet. Nej, det gör den inte. Måste inköpas i kiosken. Säljs 25-27 maj.

Share

12 svar på ”Till dig som köpt Expressen-bilagan Handarbete & Pyssel

 1. Hej! Har inköpt tidningen och tyckte bäst om det som handlade om dig och dina broderier. Mycket bra! Det är dessutom trevligt att ha fått ett ansikte på den man handlar garn av!!!!

  • Vad roligt att du gillade artikeln! Vad gäller foton på mig, så är det blandade känslor här, kan jag meddela. Självfallet är jag mycket vackrare i verkligheten 😉

  • Visst är det fint gjort! Ja, den som läser bloggen regelbundet, känner ju igen det mesta. Men jag tycker också det är roligt att se en annan tolkning av det som jag har presenterat här.

 2. Hej Helena!
  Lyckades få tag i butikens sista bilaga i lördags. Jättefint reportage, mycket ”snyggt” och inspirerande! Grattis!

  • Vad roligt att du kom ihåg att köpa tidningen! Och att du inte blev besviken. Tack, tack.

 3. Jag slängde mig in på Pressbyrån och köpte bilagan första dagen….så pedagogiskt och inspirerande upplagt! Grattis till en bra artikel!

  • Det känns särskilt bra att få godkännande av dig, som jag vet har stooor erfarenhet av både broderi och pedagogik. Tack tack! Sen blir jag lite fnissig när jag föreställer mig dig komma farande in i Pressbyråbutiken och kasta dig över tidningsstället. 🙂

 4. Hej Helena!
  Jag gjorde min man förvånad när jag i söndags bad honom köpa Expressen inklusive bilaga. Första gången någonsin………
  kunde inte motstå och jag tyckte att det var en inspirerande och fin artikel om dej och ditt broderi.
  Själv har jag just nu ”snöat in ” på franska knutar.
  Nästan alla vantar får franska knutar………… olika mönster men dock franska knutar.
  Butiken i Sundsvall är stängd men vi har redan startat upp en sommarbutik i Nordingrå ( Höga kusten) så jag är inte sysslolös utan fortsätter mitt broderande.
  Kram/ Elaine

  • Hej Elaine!
   Roligt att höra av dig. Jag är så glad att du kunde göra ett undantag när det gäller Expressen och vilken tur att du inte blev besviken. Jag känner väl till att man kan snöa in på just franska knutar. Det är något speciellt med det stygnet. Roligt att det blir en fortsättning på hantverksförsäljningen. Jag ska tyvärr inte norrut i sommar. Det är Skåne som gäller för mig, men jag hoppas att det ska gå bra för er med butiken.
   Kram
   Helena

Kommentarer är stängda.