Broderitest i grönt

När jag sorterade mina garner upptäckte jag att jag hade väldigt många gröna garner i olika kvaliteter. Det gav upphov till detta test av olika stygn och garner.

gronastygn.jpg Från toppen har jag använt följande stygn och garner:

1. Kråkspark i bomullsgarn,
kanten på lövet i stjälkstygn

2. Plattsöm i pärlgarn (bomull)

3. Schattersöm i ullgarn (redgarn)

4. Flätsöm i lingarn,
kanten och mittnerven i kedjestygn

5. Langettstygn i lingarn,
mittnerven i stjälkstygn

6. Klyvsöm i konstsilke

7. Kedjestygn i pärlgarn (bomull)

8. Läggsöm i ullgarn (redgarn),
kanten och mittnerven i stjälkstygn

En del löv blir jämna och eleganta och andra blir lite vildare. Jag gillar det. För varje ny söm jag testar, så tänker jag att det är ju så roligt att sy så här. Jag måste använda den här sömmen oftare. Dock finns det ett undantag: plattsöm. Inte min favorit. Det blir bara ojämnt och fult och jag måste riva upp och i slutändan blir det ändå inte som jag har tänkt mig. Jag undrar om jag och plattsömmen någonsin kan bli vänner.

Share

2 svar på ”Broderitest i grönt

  1. Jag har heller inte blivit vän med plattsöm. Jag har ett livslångt kontrakt med korsstygnet känns det som. :o) Vilken kul idé med löven. De olika strukturerna skapar olika blad. Fint!

Kommentarer är stängda.