Gamla broderiböcker

DelsbosömJag har fått flera mail med frågor om gamla broderiböcker och var man kan köpa sådana. Ett par tips har jag.

Slöjdmagasinet är en väldigt trevlig sida med diverse information och nyheter om slöjdhantverk och handarbete. Bland annat säljer de nya och begagnade böcker och självfallet finns det en särskild sida om broderiböcker. Rekommenderas!

Ett annat ställe på internet som har en del böcker om broderier är Antikvariatet Nordkalotten. De har en boklista med handarbetsböcker där det ibland dyker upp intressanta titlar om broderi.

Hos Nordkalotten hittade jag t ex boken Delsbosöm av Märta Brodén, där jag har kopierat mönstret till bifogade blomma i delsbosöm. (Ja mamma, jag har broderat blomman själv. Det var mönstret som jag kopierade.)

Om det är någon som har tips på fler ställen att köpa begagnade broderiböcker och mönster på, så hör gärna av er.

Share

4 svar på ”Gamla broderiböcker

  1. Jag har fyndat de böcker jag har på tradera, bla den boken du refererar till för 10 kr + porto. 🙂
    Bästa stället för fynd tycker jag!

  2. Håller med om att Delsbosöm är en riktigt bra bok, jag älskar fotona på de gamla damerna och deras praktsängar! Annars gillar jag också Hemslöjdens Handarbeten som kom ut på 40-50-talet. Har tyvärr ingen aning om hur många böcker det finns i serien men jag har del 1 och 2. Har en massa andra böcker också men mest om korsstygn, förutom ett par ärvda har jag (med hjälp av mamma) hittat resten på loppisar som tex. köper in dödsbon. Östregård i Moheda, Småland är en favorit och där hittar man ofta broderimaterial och textilier också. När jag var där i somras hade priserna tyvärr gått upp lite men fortfarande överkomligt.

Kommentarer är stängda.