En rosa jul

I år ska det bli en julgran med rosa dekorationer och de får gärna vara hemmagjorda.
Jag har plockat fram lite rosa restgarner och detta är vad jag producerat hittills.


En rosa garntomte. Här finns en jättebra instruktionsfilm för garntomtetillverkning.

En stickad och broderad julkula. Förra julen pysslade jag med broderade julkulor som jag hade läst om i Arnes och Carlos Julkulebok. I år har jag stickat en vit slät kula och sedan broderat kedjestygnsblommor på den. Den var jätterolig att göra.

Så hittade jag ett busigt rosa restgarn och mot bättre vetande bestämde jag mig för att sticka en julkula i detta trasselgarn. Jag säger bara en sak: ”Folks, don’t try this at home”. Strumpstickor och ökningar och minskningar och supertrassligt garn som helt döljer maskorna som på något sätt ska räknas och jag vill inte prata om vad som händer om man tappar en maska. Nä, jag håller mig nog till broderi i fortsättningen.

Share

11 svar på ”En rosa jul

 1. Jättekul! Hur gammal är du egentligen? Det brukar vara tonårstjejer som gilla rosa utsmyckning i granen. Det blir nog häftigt!!

 2. Haha! Det bor en tonåring i mig. Om du tycker det är häftigt så bor det nog en tonåring i dig också.

 3. De är urtjusiga! Köp en ljusblå plastgran och häng alla dina rosa alster där! Länge leve färgerna och ha en skön december. /eva k.

 4. Hej!
  Jag har ska göra en utvärdering på mitt broderi i skolan, och då ska man ”Jämföra på ett mycket utförligt sätt ditt arbete med något som är populärt idag eller var populärt under någon annan tidsperiod, här i Sverige eller i något annat land.”
  Så då sökte jag runt lite men hittade inte direkt svar på frågan, så om du vet lite om populära broderier(korsstygn) genom tiderna får du hemskt gärna svara.

  Tack på förhand och fin blogg föresten !

  • Hej Hanna!
   Spännande uppgift du har fått!
   Det kan nog vara svårt att hitta info om denna fråga på Internet. Jag skulle tipsa dig att gå till biblioteket. De flesta bibliotek har ett gäng gamla broderiböcker under Q. Där kan du säkert hitta något matnyttigt. Jag tror inte du ska begränsa dig till korsstygn. Leta t ex efter landskapssömmar (hallandssöm, blekingesöm, delsbosöm osv) de var jättepoppis i Sverige för sådär en hundra år sedan. Några rader om detta har jag skrivit på brodera.nu.
   Lycka till!

 5. Hittade till din blogg från 364slöjd och måste bara säga att du broderar himla fint! Nästa år ska vi ha stickcafé i min stad vilket ska bli kul 🙂 Min mamma inledde en ny jultradition med Ikeas grantyg och broderade julgranspynt. Ser fram emot att lära mig brodera och kommer titta in här fler gånger! 🙂

  • Välkommen hit, Helga, och roligt att du gillar mina broderier. Lycka till med stickcaféet och ha ett nytt gott år.

 6. Guuud va söta!

  Julkulan var ju bara så läcker. Perfekt då katterna hela tiden sliter ner julkulorna…. Men nu kommer de väl slita dessa i stycken istället 😉

  • Just det. Det är ju faktiskt en fördel med mjuka kulor jämfört med dem i glas och annat skört material.
   Tips (från en som aldrig har haft katt): Brodera en arg julhund på kulan, så vågar nog inte katterna ge sig på den. 😉

Kommentarer är stängda.