Broderibloggen i etern

radio.jpgDen här veckan är det skollov och jag befinner mig i min stuga i Skåne.

Idag hade jag besök av en trevlig journalist från Sveriges Radio Kristianstad, som gör ett reportage om mitt broderibloggande.

Det kommer att sändas under en förmiddag i slutet av den här veckan eller början av nästa. De som inte bor i Skåne kan lyssna på reportaget på Internet. Jag återkommer med en länk.

UPPDATERING: Idag 3 november sändes reportaget.
UPPDATERING 2: Det låg kvar i arkivet under en månad, men är nu borta från nätet.

Share

13 svar på ”Broderibloggen i etern

 1. Tjusig radio! Får du in alla kanaler i den?
  Har nyss hittat din sida och tycker det är skoj och titta in och se vad du gör.

 2. Det skall bli roligt att lyssna på! Roligt att du ser till att det textila skapandet också får utrymme i etern. Grattis och tack

 3. Lena:
  Tack för att du uppskattar det faktum att jag framträder i radio.

  Det är första gången jag blir intervjuad och det var en nyttig erfarenhet. Nyttigt och förvånansvärt läskigt! Journalisten, som intervjuade mig var ju så trevlig, och så fort vi inte hade en mikrofon mellan oss, hade vi hur kul som helst. Men så kom mikrofonen fram och min hjärna tömdes helt. Jag har ingen aning om vad jag sade. Hoppas att hon lyckas redigera det så att det blir uthärdligt att lyssna på.

 4. Nordväst. Hemmeslövs Strand.
  Ruggigt väder här. Eller hur?
  Perfekt att gosa ner sig i soffan och brodera

 5. här är det lite bättre väder, men det har regnat en hel del, så det är klart att man blir pysselsugen då 🙂

  har du provat maskinbroderi någon gång? jag är grymt sugen att införskaffa en värstingmaskin (Janome MC 11000) men det är lite väl mycket pengar.

 6. Maskinbroderi har jag inte kommit till än. Det finns ju så himla mycket ”vanligt broderi” av alla sorter som jag inte har testat än. Jag tänkte beta av det innan jag investerar i en värstingmaskin. 😀

 7. Hej!
  Skitbra blogg du har här! Jag är 19 år och nybörjare inom broderiets ädla konst och jag undrar angående korsstygn, kan man sy dem direkt på ett bomullstyg eller måste man ha något slags rutmönster som gör att man kan sy ”rakt”? Förstår du vad jag menar? 🙂 Kram.

 8. Hej Emmy!
  Jättekul att du gillar bloggen.
  Så här är det med korsstygn: du kan sy dem hur du vill.

  Antingen känner du för att ha ordning och reda i ditt broderi och då använder du ett tyg där du kan räkna trådarna och sy korsstygn i långa rader, alla likadana, fast kanske i olika färger. Kan vara otroligt meditativt att bara räka och sy, räkna och sy.

  Eller också känner du för lite friare former. Då kan du använda ett tätt vävt bomullstyg, eller linne eller ylle eller något annat och sy korsstygnen lite som du tycker. Några raka och kanske några lite sneda. Du kan testa garner av olika kvalitet och tjocklek och blanda stora och små stygn hur du vill. Brodera dem ovanpå varandra osv….

  Sedan finns det en tredje variant. Du har ett tätt vävt tyg, där du inte kan räkna trådarna, men du vill ändå ha ordning på dina korsstygn. Då kan du göra som jag har beskrivit här https://broderibloggen.se/?p=99

  Kramar
  Helena

Kommentarer är stängda.