Sagas mamma fick en idé

En kul grej med att ha broderiblogg och en informationssida om broderi är att folk hör av sig och vill låna bilder till sina hemsidor eller kanske till något skolprojekt. Det får man gärna göra om man anger var man fått den ifrån.

Den mest efterfrågade bilden är den här ovanför, BRODERA-broderiet, som var det allra första jag gjorde till Brodera-sidan. Jag tyckte att jag borde ha en broderad logotype och så ritade jag upp bokstäverna med blyerts på lakansväv och broderade alla stygn jag kunde runt om med lite restgarner, mest Danskt blomstergarn.

Brodera-bilden finns återgiven i böcker och tidskrifter och många slöjdlärare har använt den som inspiration i undervisningen, och jag är väldigt stolt för det.

En bekant till mig fick en fin liten dotter för några månader sedan. Saga fick hon heta och hon skulle firas med en namngivningsceremoni. Då måste man förstås ha något alldeles extra på sig och Sagas mamma, som är en hejare på att sy kläder skulle sy klänningen själv, hade hon tänkt. Hon kom på att det kunde vara fint att brodera Sagas namn på framsidan av klänningen och hon gillade stilen på mitt broderi och tyckte att det kunde passa. Hon bad mig hjälpa till och det gjorde jag gärna och här ser ni resultatet.

Vi gjorde så att först klippte Sagas mamma till delarna till klänningen i vitt linne och sedan har jag broderat och nu är det hennes tur att sy ihop det hela. Jag har inte broderat i Danskt blomstergarn den här gången, för det tenderar att fälla färg om det tvättas i för låga temperaturer, så jag använde två trådar av DMCs Moulinégarn istället.

TILLÄGG: Här har vi Saga mitt i partyt.

Share

12 svar på ”Sagas mamma fick en idé

    • Tackar. Sagas mamma ville ha broderiet högt upp på klänningen alldeles under ringningen, så att man kunde hålla barnet runt magen och ändå se broderiet. Det var bra tänkt.

  1. Så jättefint det blev! Det är inte utan att jag också skulle vilja ha en klänning med broderi, så gammal jag är!
    En liten Ivar har fötts i släkten men jag vet inte vad man kan brodera till honom. Tacksam för tips (fast jag har bara en vecka på mig).

    • Tack snälla. Du kanske kan köpa något plagg och brodera på det, en mössa eller tröja. Eller kanske brodera på ett örngott till lille Ivar.

  2. Superfint och det är verkligen en snygg logga du har på bloggen, man blir glad av den. Ha det bra Karin

  3. Hvilket fantastisk fint broderi! Så fint at du blogger om brodering, jeg har akkurat begynnt litt med det og blir så inspirert av din blog.

Kommentarer är stängda.