Sommarprickar

Hej mitt i sommaren!
Jag har några toppenveckor i Skåne och ägnar mig åt diverse kreativa aktiviteter, såsom att måla om sommarhuset och laga nya spännande maträtter. Lite broderi hinns med mellan varven. Kände att jag ville fräscha upp med lite nya kuddar i soffan. Jag hittade ett enfärgat kuddöverdrag på ICA Maxi. Det måste jag piffa till.

Jag åkte jag till Båstad där det finns en riktigt bra handarbetsaffär med massor av broderigarn. Den rekommenderar jag verkligen. Broderi & Pyssel ligger på Köpmansgatan. Där köpte jag diverse pärlgarn i olika tjocklekar och nyanser.

Jag gjorde det enkelt för mig. Det är ju sommar. Ett enda sorts stygn i rader. Bara färg och storlek på stygnen som skiftar. Så här blev det:


Tillägg: Om du är sugen på att brodera langettprickar eller langetthjul och är lite osäker på hur det går till, så kan du spana in Broderibloggens stygnfilm.

Share

6 svar på ”Sommarprickar

 1. Det blev ju riktigt gulligt! Ofta är det enklaste bäst! Har själv besökt den affär du talar om (broderiaffären i Båstad alltså) men för att köpa stickgarn! Ha en fortsatt bra sommar!

 2. Äntligen ett nytt inlägg! Jag har ofta gått in för att se om du har nåt nytt broderiprojekt på gång. Trodde du tröttnat att skriva om broderi men det kan man väl bara inte göra…
  Jättesnygg kudde! De där hjulen är så effektfulla men hur gör man dom? Jag har försökt men inte lyckats. Och vad har du för tyg, linne? Ull?

  Min broderi-stolsits är till mer än hälften klar. Lille Ivars mamma o pappa gifter sig i morgon så jag har broderat ett kort till bröllopspresenten, av linne o moulinegarn som jag klistrar försiktigt över ett lite tjockare papper. Inuti är ett textat papper o allt bundet med ett tunt spetsband.
  Hälsar och önskar fortsatt härlig sommar! Solveig

  • Vad roligt att du gillar kudden. Den är broderad med langettstygn i cirkel. Det är lättare än det ser ut.
   http://www.brodera.nu/langettprickar.htm

   Mmmm. Jag bloggar inte lika ofta som förr. Det tar tid att blogga och just nu har jag inte riktigt den tiden tyvärr. Men bloggen lever och jag tänker fortsätta att blogga även om det blir långt mellan inläggen.

   Borde inte du starta en blogg, så man får se alla spännande projekt som du gör. Man blir ju nyfiken.

   Varma sommarhälsningar

Kommentarer är stängda.