8 svar på ”Grattis bloggen

 1. Hej och grattis!
  Jag läste notisen i Hemslöjd och blev så glad och rörd! Och kom att tänka på det bortslängda och huuuaa rös av tanken igen på katastrofen.
  Ha det bra!

  • Tack Malin!
   Efter all trevlig uppmärksamhet som min bloggpost om det bortslängda broderiet har fått så börjar jag nästan tycka att det var lite bra att det hände. Men bara liite bra. 🙂

 2. Hej. Är ny på det här med broderi och har upptäckt hur fantastiskt kul det är! En fråga: får man använda andras mönster som t ex den söta Ferdinand?

  • Bra fråga, Jenny!
   Det finns en massa aspekter på det här med mönster och design och upphovsrätt. För att besvara den konkreta frågan om lille Ferdinand så gäller följande:
   Ferdinand är designad av mig, men det du ser på skärmen är inte ett mönster, dvs jag har inte visat eller berättat hur jag gjorde honom. Därför kan du utan problem göra ett liknande broderi och använda för privat bruk, alltså till dig själv eller ge bort i present. Däremot kan det bli problem om du börjar massproducera kopior av lille Ferdinand och säljer dem, eller om du skulle göra ett mönster av honom och lägga ut på nätet eller sälja.
   Om du vill fotografera din broderade version av Ferdinand och lägga ut på nätet så vill jag att du anger var du har fått inspirationen.
   Hoppas detta besvarade dina funderingar.
   Hälsningar Helena

Kommentarer är stängda.