Min brodeributik

Det här inlägget handlar om min brodeributik Brodera mera i Danderyd.

När jag tog över Brodera mera så tänkte jag inte öppna någon fysisk butik. Jag tänkte att det räckte med en webshop, men Monica Z övertalade mig. Hon menade att det är bra att ha ett ställe, ett showroom, dit kunder kan komma och titta på broderierna.

Själv hade Monica tillverkning och försäljning i det ombyggda garaget hemma i Enebyberg. Jag bor i en suterrängvilla på gångavstånd från tunnelbanestationen i Mörby Centrum och jag råkade ha ett nyligen övergivet tonårsrum med egen ingång som skulle kunna fungera som butik. Vi behövde inte fixa så mycket för att göra lokalen mer affärslik. Vi målade väggarna i vitt, bytte ut den tråkiga källardörren och satte in spotlights i taket. Sedan valde vi några av våra egna möbler som kunde passa i en brodeributik: en bokhylla, ett halvrunt bord, en pinnsoffa. På IKEAs fyndavdelning köpte vi hyllor och täcksidor till en köksbänk som fick bli disk.Sedan fyllde vi väggarna med broderade bonader och pinnsoffan med broderade kuddar och genast började tonårsrummet likna en butik.

Hyllorna är fyllda med kuddar och annat broderat och på golvet står korgar med materialsatser till alla våra broderier. Vi säljer också tyger för den som vill hitta på egna broderier. Vi har en hel hylla fylld med ylletyger i alla färger. Dessutom har vi räknelinne och aidaväv i vår verkstad för den som behöver. Alla tygerna är sådant som vi använder i våra materialsatser, väl beprövade med andra ord. En hyllsektion är full av broderigarner. Vi har bland annat ullgarner som vi själva nystar till dockor och så har vi lingarner och lite silke.

Det är så roligt att få besök i butiken. De flesta kommer för att handla broderi, men en del tittar in bara för att få ett litet broderisnack, kanske fråga lite om något broderi eller visa upp något snyggt broderiprojekt.

Butiken är öppen varje tisdag kl 11.00-17.00. När butiken är öppen ställer jag ut en stor skylt framför vårt hus som pekar kunderna rätt till butiksdörren på sidan av huset. Ibland har vi specialöppet på en lördag för de som gillar att helgshoppa. Då brukar vi meddela detta på Internetsidan innan.

Detta inlägg är reklam för min brodeributik Brodera mera i Danderyd.

Share

6 svar på ”Min brodeributik

  1. Wow, du lever! Verkligen roligt att se hur fint du ordnat det! Hoppas kunna komma och hälsa på någon gång!

Kommentarer är stängda.