Jag fick en liten liten present

Min brorsdotter Sofia har mycket gemensamt med mig. Vi gillar båda textilt handarbete och även att pyssla i största allmänhet. Sofia har sommarjobbat hos mig en del och hjälpt till med tillverkningen av våra korsstygnshus. Självfallet har hon också broderat flera hus själv.

En annan sak som både Sofia och jag älskar är miniatyrer. Korsstygnshusen är ju ett typiskt exempel detta. Jag har alltid älskat små hus, till exempel dockhus och legohus. Sofia, som gillar ännu mindre miniatyrer, kom på att hon skulle göra en present till mig.

Hon har gjort ett litet litet bord med en materialsats till ett korsstygnshus. Bordet är bara 5 x 5 cm stort och på det har hon lagt en öppnad ask med material och ett halvbroderat hus. Är det inte sött?

Bordet är gjort av glasspinnar och sedan har hon vikt en liten ask av papper. Hon har ju vikt många askar när hon har sommarjobbat hos mig, så hon vet precis hur man gör. Sedan har hon kopierat etiketten och klistrat på och ser ni den lilla lilla beskrivningen. Plasten som huset är broderat på har hon gjort av torkat lim. Hon har till och med gjort en liten liten nål av en tunn ståltråd.

När Sofia hade tillverkat det lilla bordet och målat det och sedan lade asken på bordet, så tyckte hon att de hade för lika färg, så att asken inte syntes ordentligt. Då kom hon på att hon borde lägga en ljus duk på bordet. Hon letade bland Brodera meras dukar och hittade en jugendlöpare som var lämplig. Hon klippte till ett litet tyg och målade på de små rosa jugendrosorna och ornamenten i silverfärg. Så gulligt!
Visst var detta en fanstastisk present! En miniatyr av en miniatyr faktiskt. Jag ska ha mitt lilla pysselbord på disken i Brodera mera-butiken bredvid mina husaskar. Bra jobbat Sofia och tack så väldigt mycket!

Share

4 svar på ”Jag fick en liten liten present

Kommentarer är stängda.