Bröllopskudde från Frösön

Bröllopskudde från FrösönFör ett par år sedan hände en tråkig sak. En av mina favoritaffärer stängde för alltid. Den låg på Drottninggatan i Stockholm och hette Brodera Mera.

Det fanns så mycket vackra saker i den butiken. Broderier av alla sorter. Ofta var broderimönstren kopierade eller inspirerade av gamla svenska broderier. För flera år sedan köpte jag en broderisats till en bröllopskudde. Originalet kommer från Frösön och syddes 1740. Den broderas med ullgarner på blått kläde. Jag älskar de karamelliga färgerna.

Butiken på Drottninggatan stängde men lyckligtvis säljer Brodera Mera delar av det gamla sortimentet på nätet. Min bröllopskudde finns också med, titta under Allmoge.

Share

4 svar på ”Bröllopskudde från Frösön

  1. Fin blogg du har 🙂
    jag har också köpt från brodera mera, för länge sedan. Sydde en stor duk med ett mönster från slutet på 1800-talet som blev mycket fin!

  2. Vad mycket härliga broderier du har gjort. Jag skulle gärna vilja länka till din fina blogg från min nystartade som kommer att handla om mitt eget skapande i broderi, akvarell och keramik. Är det ok?
    Jag hittade din sida genom en bildsökning på keramik på google. Den fina broderade keramikblomman stod verkligen ut. Härlig.

Kommentarer är stängda.