Nålbrev med hästar

hastar3.jpgJag måste erkänna att jag inte har någon riktig ordning på mina broderinålar. När jag inte använder dem sätter jag fast dem lite här och där och när jag sedan behöver en broderinål så kan jag få leta ganska länge innan jag hittar en som är lämplig till just det som jag ska brodera.

Därför har jag nu tillverkat mig ett nålbrev av valkad ull med broderi på. Utsidan av nålbrevet ser ni här. Tanken är att nålarna ska sitta på insidan och så viker jag nålbrevet två gånger så att det blir kvadratiskt.

Hästarna ser kanske lite mystiska ut. Det beror på att jag utgick från en teckning av en springande häst som jag ritade blundande. Jag tyckte det blev riktigt bra fart på den, så jag bestämde mig för att brodera några hästar. Jag ville hålla dem enkla, så jag begränsade mig till fyra nyanser av rosa och bara ett par olika stygn. Jag har valt plattsöm och stjälkstygn för hästarna och en ram av langettstygn.

Hur mitt nålbrev ser ut på insidan? Jag återkommer om det…

hastar2.jpg

ENGLISH VERSION: The horses are embroidered with wool thread on woolen broadcloth. My goal was to create a simple pattern with lots of speed in it. I wanted to keep it very simple with only two kinds of stitches and very few colours.

Share

7 svar på ”Nålbrev med hästar

  1. Det känns som hästar i en grottmålning. De har verkligen fart.
    Jag brukar vara inne och kika hos dig för inspiration också : ) Idag eller imorgon ska jag ha utlottning av börsen, då får du vara med!

Kommentarer är stängda.