Mera Brodera Mera

Här kommer en lägesrapport från en som är ny på jobbet. Som ni vet har jag just tagit över Brodera Mera från Monica Zetterström som drivit företaget i över 40 år. Just nu är det paus i försäljningen medan jag kommer i ordning. Varje dag får jag mail och telefonsamtal med frågor om när jag egentligen ska dra igång igen. Jag jobbar stenhårt och jag lovar att jag ska öppna både webshop och butik här hemma så snart jag bara hinner.

bloggkuddar

Vad är det egentligen jag har tagit över, kanske ni undrar. Jo, det är mer än 2500 broderimönster som Monica har skapat under hela sin broderikarriär. Med övertagandet följde också mängder av modeller på broderade kuddar och dukar och diverse annat. Dessutom tyger och garner för att göra materialsatser av mönstren. Hela mitt vardagsrum är fullt av lådor och säckar med grejer.

blogghyllorTur för mig att mina barn flyttat hemifrån så jag kan använda ett stort sovrum till ateljé och verkstad. Igår fick jag upp alla garnhyllor där och jag är så lättad att de fick plats. Nu ska de fyllas med garn. Idag kommer en snickare som ska fixa lite i den lokal som jag ska använda till butik och kopiatorn ska också komma idag.

Ett viktigt moment i tillverkningen av broderikit för fria broderier är schabloneringen, alltså att trycka broderimönstren på tyg. Här har jag fått toppenbra undervisning av en av Monicas gamla medarbetare som jobbat med detta i hela sitt liv. Det fanns inte så mycket färdiga materialister när jag tog över så jag måste sätta igång så snart som möjligt och producera nytt.

Tyvärr är det så att många leverantörer av tyger och garner inte finns kvar. Därför letar jag nu efter nya leverantörer som har prisvärda produkter med hög kvalitet och med rätt färger som passar för broderimönstren. Det är väldigt spännande tycker jag.

Jag kan fortfarande inte spika ett exakt datum när jag påbörjar försäljning igen, men jag skyndar mig allt jag kan. Jag längtar ju också efter att öppna butiken. Jag har en lång lista på kunder som vill ha ett mail så snart jag har ett öppningdatum. Hör gärna av er om ni vill vara med på den.

Share

14 svar på ”Mera Brodera Mera

 1. Här är ytterligare en som gärna får mail när du drar igång! Vilken massa jobb du har, både det som ligger bakom och framför dig! Lycka till!

  • Tack det kan jag behöva. Brist på jobb är det inte. Känns roligt men ansvarsfullt. Jag mailar när det är dags.

 2. Men så himla skojigt och du kanske har någon Grand Opening ;-)) då kommer jag med buller och bång ;-))

  kram kram
  Gun

  • Hej Gun!
   Vad roligt att du vill komma med buller och bång! Det blir nog inte en Grand Opening, snarare smyger jag igång om några veckor. Det är så mycket att få på plats så jag vill inte göra för mycket cirkus av det innan jag har koll på läget. Jag tänker att om ett år, när allt förhoppningsvis flyter på, då ska jag ha ett riktigt ettårsfirande. Hoppas du vill komma innan dess och kolla hur jag har det, och jag bjuder på fika så klart. 🙂
   Kram på dig

 3. Hoppas du kommer igång snart det har varit så mycket fint handarbete från Brodera Mera .Vill gärna bli ny kund

  • Hej Solveig!
   Ber om ursäkt för att jag inte svarat. Jag brukar vara noga med att svara på alla kommentarer, men missade tyvärr din.
   Som du säkert har märkt är webshopen öppen nu, men den fysiska butiken dröjer tyvärr ett par veckor till pga rörmockeriproblem. Du är såå välkommen som kund. 🙂

 4. Hej. Jag indrar om du har nybörjarkurs i broderi. En väninna och jag skulle gärna vilja lära oss t ex påsöm.
  M v h
  Helena Durling

  • Hej Helena!
   Nej jag har tyvärr inga kurser i broderi. Kolla med Karin Holmberg. Hon är en mästare på påsöm och håller kurser ibland.
   Hälsningar
   Helena

Kommentarer är stängda.