Vem tar över Brodera Mera?

Kudde fran JamtliJag har en god vän som heter Monica Zetterström och som är enastående på att brodera. Vi har haft många roliga inspirerande broderistunder ihop i hennes kök och ateljé hemma i Enebyberg.

Monica har ägnat hela sitt yrkesliv åt broderier, först som formgivare av materialsatser hos Bonniers tidskrifter och sedan som egenföretagare. Ni kanske minns den vackra brodeributiken Brodera Mera som låg på Drottninggatan i Stockholm i många år. Det var Monicas butik och när hon stängde butiken på Drottninggatan för några år sedan så fortsatte hon att ha en webshop, och även försäljning i hemmet i Enebyberg.

Tivstomskudde ValknutJag minns första gången jag klev in i butiken på Drottninggatan. Det var som att komma till broderihimlen. Så många vackra saker att välja på som jag kunde köpa med mig hem och skapa själv. Jag kunde hänga i butiken i timmar. Helst ville jag ju inte välja. Jag ville ha precis allt – alla vackra kuddar och dukar och bonader och allt vad där fanns. Många broderier var designade av Monica, men hon har också varit duktig på att leta fram gamla broderier ur arkiv och museer och göra broderikit av dem.

Och vet ni vad. Nu händer det. Broderihimlen kommer till mig, för den här veckan tar jag över Brodera Mera. Monica går i pension och har gett mig förtroendet att driva verksamheten vidare. Jag tar över rättigheterna till alla Brodera Meras mönster och mängder av broderade modeller.

Duk gullviva mandelblomTill hösten, så snart jag har kommit i ordning, öppnar jag webshopen Brodera Mera igen och jag kommer även att ha en liten brodeributik hemma hos mig i Danderyd som ska vara öppen en dag i veckan till att börja med. Det passar väldigt bra eftersom jag inte bor så långt ifrån Monica, så det blir lätt för alla gamla kunder att hitta till mig istället. Mer om det så småningom.

Nu kommer jag att ha flera bråda veckor med att få ordning på alla grejer och komma igång med produktionen. Monicas gamla internetbutik ligger kvar på nätet så länge, men tyvärr har jag inte möjlighet att leverera beställningar under inflyttningsperioden.

Det bästa vi har bonad

Håll koll här på bloggen eller skicka mig en mailadress så hör jag av mig när jag drar igång verksamheten igen. Det här är så spännande så jag håller på att spricka. Tack, tack Monica för förtroendet!

Share

23 svar på ”Vem tar över Brodera Mera?

 1. Grattis!
  Vad roligt att Brodera mera kommer finnas kvar! Älskar mönstren och känslan i dem.

  Har inte sytt korsstygn på flera år, men påbörjade en jultavla från Brodera mera som jag köpte på Enebybergs bibliotek för några år sedan i dag. Och googlade sedan på Brodera mera. Inser nu att jag följer dig på instagram, lustig slump!

  Hör av dig om du behöver en volontär till något event eller julmarknad typ. Bor i Stocksund och skulle tycka att det vore roligt.

  Och än en gång grattis!

  • Vad världen är liten, Lovisa!
   Jättebra att veta att du finns i närheten. Du måste titta förbi mig någon gång när jag fått igång butiken här hemma. Just nu är jag ju ”ny på jobbet” så att säga, men man vet aldrig vad som händer framöver och när jag behöver lite extra hjälp av något slag.
   Och tack förstås, trevligt att du hörde av dig.

 2. Oj vad roligt! Stort grattis!! Är ju ingen brodös (ännu) men provar på i all enkelhet ibland på mina ByJuliannie-kuddar. Men jag älskar verkligen vackra broderier, särskilt lite rustikare och väldigt mycket på ylle! Kommer hålla utkik.

  Hälsningar
  Eva

 3. Men ååååååååååååå så himla roligt! Supergrattis! Nu ska du få höra något märkligt! För ett par månader sedan så nämnde jag dig i ett broderisammanhang och då sa den personen ja, men hon har tagit över Brodera mera. Nä sa jag ju DÅ det har hon inte, det är en annan person som äger den. Den personen måste vara synsk! Ska bara komma på vem det var nu, så att jag kan tala om för henne att hon nu har rätt.

  Supergrattis än en gång. Den broderihimlen du tar över kommer i rätta händer.

  • Tack så himla mycket!
   Intressant information du kommer med. Det är så att Monica och jag har diskuterat detta seriöst under några månader, men det var inte förrän för ett par veckor sedan som vi var helt överens. Jag vet att Monica har nämnt för en del andra att vi funderar på det och jag har också gjort det, så det har väl spritt sig kan jag tro.
   Eller så är din kompis synsk. 🙂

 4. Hej! Vad kul att Brodera Mera fortsätter! Ännu roligare för mig som bor i Täby att ni finns kvar i Stockholm och dessutom nära mig!! Lycka till!

 5. Hej och grattis! Kul att du har möjlighet att ta över butiken och att mönstren får möjlighet att leva vidare. Många av mönstren är så fina.

  • Tack! Ja, det känns ansvarsfullt att ta hand om alltihop. Det är ju ett riktigt kulturarv att förvalta.

 6. Jag väntar ivrigt liksom många andra ser jag! Vet du ungefär när du kommer att öppna hemma? Har precis hittat ”det fria” broderiet och ylle lockar mycket!:-D
  Lycka till Helena!

  • Tack för lyckönskningen! 😀
   Jag jobbar järnet på att få ordning på grejerna. Planen är att först dra igång webshopen och någon vecka senare öppna butiken här hemma. Jag kan inte ge något definitivt besked ännu om när exakt det blir. Jag måste köpa in garner och tyger och få igång produktionen av broderikit och jag har en snickare här som fixar lite i min butikslokal. Räkna med att det tar några veckor till.
   Hav tålamod så återkommer jag till dig så snart jag vet.

 7. Jag har tålamod, ändå bättre att börja nytt projekt lite längre fram i höst. Ska bli roligt att titta in till dig sen!

 8. Så roligt! Jag har broderat många kuddar som jag skickat efter från Brodera Mera. Har precis börjat på en med rosor på! Lycka till!

Kommentarer är stängda.