Kanske en blårutig sommarservett

blaservett2.jpgJag hittade ett trevligt blårutigt tyg som skulle passa att sy sommarservetter av. Det är ju inte så svårt att klippa till och fålla på symaskinen.

Tyvärr tillhör jag inte dem som gillar att sy på maskin, så jag behöver en morot för att komma igång. Möjligheten att få brodera något på varje servett skulle kunna vara en sådan morot, tänkte jag.

Så jag bläddrade lite i min mormors gamla broderimönster från Hemslöjden, för att få inspiration. Där kryllar det av blommor och blader och jag fastnade för ett mönster som är inspirerat av jämtlandssöm. Nu har jag broderat en provlapp med vitt lingarn och den verkar lovande, tycker jag, så nu är det väl bara att plocka fram symaskinen.

Fast de där broderimönstren från Hemslöjden gjorde mig lite sugen på att testa en del andra grejer. Hm, jag tror jag gör det först. Symaskinen och sommarservetterna får vänta till en annan dag.

ENGLISH VERSION: I’m just testing a little embroidery from my grandmother’s collection of embroidery patterns. I think this flower would do very well in the corner of a navy blue napkin.

Share

7 svar på ”Kanske en blårutig sommarservett

 1. Hej
  Då var det dags för en ny bekantskap igen. Vilken trevlig blogg du har och jag gillar att den handlar om broderi. Hit kommer jag snart igen och igen. Kan säkert få en del inspiration här. Trevlig idé att brodera på sommarservetter. Blir det olika motiv på alla?
  Ha en skön kväll.
  Kram Birgitta

 2. Tack, tack.
  Ja, jag tror att det blir olika motiv på servetterna, fast i samma stil. Man kan ju blanda runt lite med bladen och kanske hitta på någon annan blomma och så. Det blir ju mer personligt då. Om man nu ändå har hemgjorda servetter, så måste det ju synas att de är det, eller hur?

 3. Det är ju jättesnyggt! Gillar du inte symaskin kan du ju alltid hanfålla dem även om det tar lite längre tid!!!! Ha det bra och lägg gärna ut någon mer serviett när du fullbordat dem!

Kommentarer är stängda.