Gästbrodöser från 1600-talet

Alla bloggar med självaktning plockar då och då in gästskribenter. Broderibloggen vill självfallet inte vara sämre, så denna gång bjuder vi på gästbroderier.

Den här veckan har den tonåriga dottern spelat historiskt kostymdrama för elever i årskurs 3. Målet var att levandegöra 1600-talet och ett drama med karaktärer direkt plockade ur vår historia framfördes i tolv föreställningar under fyra intensiva dagar. Min dotter och två tjejer till spelade adelsdamer och tillbringade hela pjäsen sittandes på stolar med ett broderi i knät. Självfallet måste de unga damerna brodera på riktigt, annars blir det inte särskilt verklighetstroget. I väntan på nästa replik har de alltså kastat ner några stygn åt gången. Resultatet presenteras nedan. Det kanske inte framgår av fotot, men alla tre broderierna har en orange färgton efter teatersminket.

1630a.jpg
Fröken Margareta har broderat trådbundet och tydligen inspirerats av mars-solen. Mycket prydligt.

1630b.jpg
Fru Anna har broderat på en av mina gamla provlappar. Först har hon bättrat på min blåa blomma och sedan har hon hållit sig till 1600-talets religiositet och broderat både Gud och Jesus och sedan vet jag inte hur hon tänkte. Harry Potter??? Fanns han på 1600-talet?

1630c.jpg
Fru Ebba har uppenbarligen talang för fritt broderi och en vurm för gult garn.

Funderar på om de tre broderierna ska bli 1600-talskuddar. Vad sägs om att rama in dem med röd sammet? Fast först måste jag tvätta bort det oranga pudret.

Share

3 svar på ”Gästbrodöser från 1600-talet

  1. Detta var både kul och lite inspirerande. Din kommentarer gjorde det hela ännu bättre! Man får önska de tre adelsdamerna/skådespelarna lycka till!!

  2. Vilka roliga idéer, dels att få se vad adelsdamerna har broderat under föreställningen men också att göra kuddar av det. På hemslöjden i Linköping kan få ”pimpa” en vit IKEA-soffa som står i skyltfönstret. Många unga har varit framme men även lite äldre människor. Dom har pimpat den med brodyr i diverse olika tekniker och målat på den. Jättekul att cykla förbi på vägen hem från jobbet och se hur alla idéer växer fram på soffan! Hälsningar Marty

  3. Jag är ute och trillar runt för att hitta lite inspiration. Har aldrig varit in på din sida så jag sitter här och tittar och läser med stort nöje. Jag måste bara försöka att komma igen senare om jag minns länken. Underbar blog.

    Lisbet

Kommentarer är stängda.