Delsborosor från Valentin


Jag har tidigare nämnt på bloggen att jag inte uppskattar att brodera Delsbosöm. Jag tyckte att det var lite enahanda. Men nu har jag totalt ändrat mig. Det är ju jätteroligt.

Vadå enahanda? För att man bara broderar med en färg? Men rött på vitt är ju så snyggt och man slipper byta garn hela tiden. Dessutom gillar jag det lite taggiga utseendet som broderiet får när man broderar långsöm, som är Delsbosömmens specialstygn, lite mittemellan plattsöm och schattersöm.

Det är också spännande att hitta på egna Delsbomönster. Jag ritade den hjärtformade blomman på ett tjockt papper och klippte ut den som en mall. Sedan lade jag den direkt på tyget och ritade runtom med blyerts. och så fyllde jag i med stjälkar och blad lite på fri hand. Och så några små skrufsiga blommor i hörnen för att fylla ut.

ENGLISH VERSION: My own version of traditional Delsbosöm, embroidered with red cotton thread on linen.

Share

2 svar på ”Delsborosor från Valentin

  1. Så snygg den blev den du började på Brodericaféet. Kanske något att brodera på muddar?
    Jag kan inte vara med några gånger i Kulturhuset, därför att jag går kurs i nålbindning. Men hoppas vi ses vid ett senare tillfälle.

Kommentarer är stängda.