Brodera en brosch

När man träffar nya människor och konverserar om ditt och datt, så kommer man ibland in på vad man jobbar med och vilka intressen man har. Jag nämner då ofta att jag är road av broderi. Genast börjar den som jag pratar med att spana in mina kläder, för att se om jag har något broderat på mig. Det har jag sällan, för jag broderar inte så ofta på mina kläder. Men visst vore det trevligt att ha ett litet broderi till hands som bevis på ens förmåga.

Så jag knåpade ihop en broderad brosch, som jag kan bära nästa gång det blir mingel. Det var så roligt, så det blev ett par broscher till av bara farten.

Jag har broderat på några små restbitar av valkat ylletyg (ca 5 cm i diameter) och sytt fast det på tjock filt för stadgans skull. På baksidan har jag klistrat fast broschnålar, som är inköpta på Panduro. Jag har verkligen begränsat mig i både form, material och stil: bara runda broscher broderade med ullgarn på ylle och med pluttegulliga blommor. Självfallet kan broscherna ha vilken form som helst och varför inte brodera med glänsande silke eller guldtråd, sy dit pärlor eller något annat litet, men viktigt. Man får plats med förvånansvärt mycket på den lilla ytan.

Share

4 svar på ”Brodera en brosch

 1. Jättegulligt! Kan vara snyggt att bära på en yllekappa eller dito dräktjacka. Definitivt en ”samtalsöppnare”.

 2. Nu har jag lite influensatrött till morgon- kaffet gått igenom HELA din blogg och än en gång fått bevis för tesen: Man kan göra vad man vill bara man gör det snyggt! Tack för all inspiration, nu ska jag lära mig kråkspark…för jag gillar ordet och för att det är vår .

 3. Kul kommentar, Karin!
  ”Man kan göra vad man vill bara man gör det snyggt!”.
  Påminner lite om devisen som kan beskådas i Uppsala Universitets Aula:
  ”Att tänka fritt är stort. Att tänka rätt är större.”
  Kanske…
  Lycka till med kråksparken 🙂

Kommentarer är stängda.