Ett 1700-talsbroderi

Vad glad jag blev i morse när en av mina broderigarnskunder mailade mig och visade vad hon gjort med garnet hon köpt. Isis skapar 1700-talskläder och har broderat en bröstlapp till sin gröna sammetsklänning. Stiligt, eller hur!

Förlagan är från första halvan av 1700-talet och finns på Metropolitan Museum. Broderiet är utfört främst i kedjestygn och om ni vill se fler bilder och läsa mer om hur man broderar 1700-tal så får ni inte missa den finfina bloggen som heter Isis’ Wardrobe. Seså iväg och kika nu!

Share

6 svar på ”Ett 1700-talsbroderi

  1. Mycket fascinerande! Är din kund engelska eller amerikanska? Hoppas att du snart får beställning på garn till en väst!

    • Eller hur?! Jag beundrar verkligen människor som snöar in ordentligt på något och verkligen går ”all in”. Notera Isis’ makeup. Hon är expert på 1700-talsmakeup också!

    • Verkar väldigt intressant. Tack för tipset. Jag tror jag ska ta en kväll och verkligen läsa igenom den. Jag var på Nordiska igår. Älskar det museet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *