Ett 1700-talsbroderi

Vad glad jag blev i morse när en av mina broderigarnskunder mailade mig och visade vad hon gjort med garnet hon köpt. Isis skapar 1700-talskläder och har broderat en bröstlapp till sin gröna sammetsklänning. Stiligt, eller hur!

Förlagan är från första halvan av 1700-talet och finns på Metropolitan Museum. Broderiet är utfört främst i kedjestygn och om ni vill se fler bilder och läsa mer om hur man broderar 1700-tal så får ni inte missa den finfina bloggen som heter Isis’ Wardrobe. Seså iväg och kika nu!

Share

6 svar på ”Ett 1700-talsbroderi

  1. Mycket fascinerande! Är din kund engelska eller amerikanska? Hoppas att du snart får beställning på garn till en väst!

  2. Fantastiskt och jag ska genast kika. Tänk hela tiden upptäcker man nya fantastiska brodöser, stickerskor…ja hantverkare överhuvudtaget. Tänk vilka förmågor det finns!

    • Eller hur?! Jag beundrar verkligen människor som snöar in ordentligt på något och verkligen går ”all in”. Notera Isis’ makeup. Hon är expert på 1700-talsmakeup också!

    • Verkar väldigt intressant. Tack för tipset. Jag tror jag ska ta en kväll och verkligen läsa igenom den. Jag var på Nordiska igår. Älskar det museet!

Kommentarer är stängda.