Brodera på virkade påskägg

Här har förberedelser för påsken börjat. I år har jag planerat ett påskris med hemmagjorda ägg.

Bland pysselmänniskor är det just nu inne med amigurumi. Det är små figurer som man kan virka själv. Via den trevliga sidan Mönsterarkivet har jag hittat en svensk sida om amigurumi och där finns ett enkelt gratismönster på ett runt äpple. Jag har använt det mönstret för att virka ägg. Den enda justering som krävs för att formen ska bli mer ägglik är att lägga till ett par varv när man virkar ihop ägget på slutet. Sedan är det bara att fylla med vadd och så kan man börja brodera på äggen.

Jag broderar med pärlgarn och håller mig till en färgskala i blått och rosa på vit botten, för jag råkade ha de garnerna hemma.

Här är de första äggen. Nu ska jag virka och brodera fler, så att det räcker till ett litet påskris.

UPPDATERING: Nu finns det ett gratis virkmönster på påskägg på amigurumi-sidan. Prova det! Det är jättelätt och roligt.

paskagg.jpg

ENGLISH VERSION: I am preparing for Easter by making embroidered amigurumi eggs. For Easter we usually take in birch twigs and adorn them with feathers and eggs.

Share

11 svar på ”Brodera på virkade påskägg

  1. Jag har använt virknål nr 2. Jag har förstått att när det gäller sån här virkning så ska man virka ganska hårt och använda en så tunn virknål som är möjligt för just det garn man använder.

  2. Kul idé. Funderar på att testa men med det folkloristiska temat. Är hooked på det just nu, som du vet. Ha en fin kväll.

  3. Så vackra! Jag hann före Elin och lade upp länk på Mönsterarkivet. Hoppas det är ok 🙂

    Ha det gott!
    MiA

Kommentarer är stängda.