Brodera på ylle

woolenembroidery.jpgNu när dagarna blir kortare och höstkänslan så smått börjar infinna sig, så blir man lite sugen på att börja med ett yllebroderi. Här handlar det ju om lite rustikare material att arbeta med och det passar bra under vinterhalvåret.

Yllebroderier är ofta allmogeinspirerade och rikt mönstrade i många glada färger. Det är ju så vackert, men det kan också verka överväldigande att påbörja till exempel en kudde. Kommer den någonsin att bli färdig?

Mitt förslag är att i alla fall titta in i ett par internetbutiker och njuta av deras yllebroderier. Vem vet, kanske blir det ett höstbroderi.

Skånes Hemslöjd har nyligen fräschat upp sin webbutik och säljer materialsatser som bygger på traditionella skånska yllebroderier.

Fingerfärda designar bland annat yllebroderier med både traditionella och modernare mönster. Vill man börja med ett litet broderi, så säljer de fina nåldynor som broderisatser.

Broderigarn.se säljer ullgarn för broderi i regnbågens alla färger.

TILLÄGG: Med nål och tråd har gjort slag i saken och inköpt en jättestor broderisats. Jag håller med: vägen är allt.

ENGLISH VERSION: Woolen embroideries are popular in Sweden. Skånes Hemslöjd and Fingerfärda are web shops that sell woolen embroideries. Neither of their home pages are in English. If you are interested in buying material for an embroidery you should send them a message. You can contact Skånes Hemslöjd here and Fingerfärda here.

Share

2 svar på ”Brodera på ylle

Kommentarer är stängda.