Langettstygn och gamla knappar

skjortapplikation.jpg
Jag har fått tag på en inspirerande liten broderibok. Den är skriven av Lena Lundgren och heter ”Med egna stygn: brodera fritt ut hjärtat”.

Här handlar det om fritt broderi och Lena Lundgren kan verkligen åskådliggöra hur fritt det verkligen är. När man bläddrar i den känns det faktiskt som att det inte finns några gränser för vad man kan hitta på med lite tråd och en nål. Dessutom innehåller den bra tips på lagom stora broderiprojekt, som kanske kan utmynna i en eller annan julklapp.

Jag inspirerades av hennes applikationer som är utförda i tunna tyger ton i ton, med massor av olika stygn på. Efter lite grävande i mitt tygskåp hittade jag några gamla kasserade herrskjortor som jag satte saxen i. Jag klippte ut rutor i olika storlekar och komponerade ihop dem på ett vitt bomullstyg. De broderades fast med langettstygn och så dekorerade jag med lite andra stygn och några skjortknappar. Jätteroligt var det. Skulle passa bra på en kudde, tror jag.

ENGLISH VERSION: This applique and embroidery is inspired by a Swedish book about free embroidery ”Med egna stygn: brodera fritt ur hjärtat” by Lena Lundgren. The fabric I’ve used is from worn out shirts. And the buttons too.

Share

8 svar på ”Langettstygn och gamla knappar

 1. Hurra vilken inspirerande o bra blogg! Jag kommer garanterat följa dig här! VIlka underbara idéer du får, hjärtligt tack för du visar upp dem såhär!

 2. Vad fint det blev. Idag har jag ritat av några bokstäver från ett av dina alfabet. Jag har tänkt brodera en ”Ej reklam-skylt” på till mitt hem i Provence. Jag återkommer när den är klar!
  Hej från Efwa

 3. Sofia: Tack för berömmet! Välkommen tillbaka.

  Efwa: En skylt i korsstygn – vilken bra idé! Ja, skicka en bild på din skylt när den är färdig. Ska bli spännande. Undrar vad ”Ej reklam” heter på franska.

  Häls
  Helena

 4. Hej!!

  Jag har en längre tid funderat på de hära med att brodera, men inte ”mormorstavlor” för det har jag ingen använding för. Jag tror nog att det kan vara jätte kul att göra, men det e inget jag vill ha sen. Sen så pysslar jag mycket med Scrapbooking och gillar den fria stilen…så började jag söka på brodering och hittade hit och redan vid första sidan så kände jag ” Äntligen, precis detta e de jag söker” . Fri brodering är precis min stil!!!

  Det första jag gjorde var handledsvärmare som du hittar på länken… http://omingetochlitetill.blogg.se/2009/october/min-nya-hobby.html

  Jag kommer fortsätta med detta för alltid känns det som! Jag kommer garanterat titta in här MÅNGA gånger!

 5. Visst är Lenas bok inspirerande! Och vad snyggt du har fått till det med dina langettstygn, också mycket inspirerande!

 6. Hej från en ny och framtida läsare som precis har hittat hit!
  Jag blev så otroligt glad över att hitta din blogg som verkligen är varm och inspirerande! Jag har tidigare stickat och virkat mycket med inte broderat sedan jag var ett litet barn, idag tänkte jag att jag skulle vilja prova på det igen och så hittade jag hit, nu vill jag genast sticka iväg och handla lite material!

  Tusen tack för din fina blogg!

 7. SV: mamma blev jätte glad. Hon sa att hon kände sig hedrad av att vara den som fick de första! =)
  Ett andra par e redan klart…ligger på bloggen 😉 jag e så oerhört inspererad nu!
  Den boken du tipsade om var slut när jag tittade efter den, men hoppas den kommer in snart igen så jag kan få hem och få ytterligare lite kunskap!

Kommentarer är stängda.