Påsöm med Tunagarn

Det har väl inte undgått någon att jag säljer ullgarner för broderi. En av de bästa sakerna med att sälja broderigarner är alla trevliga och engagerade kunder som jag kommer i kontakt med. Det är alltid välkommet med synpunkter och ibland dyker det upp önskemål om att jag ska ta in nya produkter.

Nyligen har jag börjat sälja en ny sorts ullgarn som heter Tunagarn. Det är ett tvåtrådigt, fylligt garn som passar väldigt bra till fria broderier. Jag har länge haft funderingar på att börja sälja Tunagarnet, men jag kom inte till skott förrän en av mina kunder hörde av sig och undrade varför jag inte hade Tunagarn i sortimentet. Det avgjorde saken. Tack Lisa!


Över hundra nyanser finns det att välja på och jag måste genast testa att brodera lite påsöm. Detta är en söm som broderas med liksidig, tät plattsöm i ullgarn. Den är väldigt färgrik och fyllig, lite knubbig. Då är Tunagarnet perfekt. Enda svårigheten är att välja bland alla färger. Blommönstret som jag har broderat, ritade jag för ett par år sedan till ett broderi i Delsbosöm. Det såg ut så här:


Vilken skillnad i uttrycket! Eller hur?

PS. Jag skickar gärna garnprover till dig som är nyfiken på de fyra garnkvaliteterna. Skicka ett mail till helena@broderigarn.se så postar jag några provtrådar. Gratis så klart.

Share

4 svar på ”Påsöm med Tunagarn

  1. Ah, så härligt! Du har lyckats hitta en bra färg på tyget bakom broderiet, som verkligen framhäver det fylliga och vackra broderiet.

    • Kul att du tycker det. Påsöm broderas nog annars mest på svart eller knalliga färger som rött och grönt. Men den här gången kände jag för en ljus bakgrund.

  2. Tusen tack för de vackra och inspirerande garnproverna! Jag har beslutat att det får bli Tuna eller Brage till min påsöm men vad skiljer dem? Ena stunden tycker jag den ena är liiite tjockare än den andra och nästa tvärtom. Hjälp! =)
    C

    • Tuna eller Brage är ett bra val. Jag tror att Brage kanske är marginellt tunnare, men det går nog på ett ut. Du kan mycket väl blanda de två sorterna om du hittar favoritfärger i båda. Jag vet folk som broderar påsöm med båda sorterna.

Kommentarer är stängda.