Förbättrad kökshandduk från Ikea

När man gillar att brodera, som jag gör, så tenderar man att se världen genom broderiglasögon. Kommer man in i ett rum fullt av saker och det råkar finnas ett litet broderi där, så nog hittar man det ganska snabbt. Om man är ute och handlar, så finns det hela tiden en del inom en som letar efter lämpliga saker att brodera på eller med.

blahandduk1.jpg

Jag var på Ikea i förra veckan. Vi skulle köpa en matta till TV-rummet, men hur det nu var så hamnade jag bland kökstextilierna. Det var servetter och handdukar och grytlappar. Billigt är det och när man är broderinödig, så sprutar idéerna. Jag kom hem med en riktigt trevlig matta, men också med diverse textila ting som definitivt behöver förbättras med lite broderi.

Här ser ni ett broderi som är inspirerat av delsbosöm och järvsösöm. Det är broderat i kortändan av en randig kökshandduk. Som ni ser har jag anpassat färgerna på garnet efter handdukens mönster. Jag blev så glad när jag kom på att den blåa randen i handduken ligger väldigt nära färgen på ett av mina favoritgarner.
blahandduk3.jpg
Vi har snackat en del på min broderikurs om att man inte ska begränsa sig till att brodera på enfärgat tyg, utan försöka hitta intressanta tyger med olika mönster och komplettera dem med broderier. Detta är ett litet försiktigt försök åt det hållet.

Undrar vem som ska få den här i julklapp?

Share

6 svar på ”Förbättrad kökshandduk från Ikea

  1. Vill främst slutligen ge mig tillkänna, och berätta att jag följer din blogg som bidragit till mitt ganska stora intresse för broderi. Tack för det! Det är nästan så att man fått sådana där glasögon… Trevligt det där med att förbättra med broderier – och fint blev det!

Kommentarer är stängda.